foto: LETA
“airBaltic” atrisina situāciju, kurā sievietei ratiņkrēslā ar suni-pavadoni liedz iespēju lidot ar lidmašīnu
Lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna starptautiskajā lidostā "Rīga"./Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība
2023. gada 19. jūnijs, 15:26

“airBaltic” atrisina situāciju, kurā sievietei ratiņkrēslā ar suni-pavadoni liedz iespēju lidot ar lidmašīnu

Jauns.lv

Konkrētajā gadījumā avioreisu 18. jūnijā uz Malagu veica nevis “airBaltic” , bet tās partnerlidsabiedrība “Carpatair” – privāta Rumānijas čartera aviokompānija. Tieši tā atteicās uzņemt pasažieri ar invaliditāti un suni-pavadoni.

“Lidsabiedrība šobrīd ir saziņā ar “Carpatair”, lai noskaidrotu precīzu pamatojumu atteikumam. Vienlaikus esam jau guvuši apstiprinājumu no šīs pašas lidsabiedrības, ka uzņēmums pārskatīs savus pakalpojumu sniegšanas nosacījumus un turpmāk, sākot ar šo brīdi, suņi-pavadoņi tiks uzņemti,” Jauns.lv informē “airBaltic”.

Vienlaikus turpinās iekšējā izmeklēšana, lai pārbaudītu, kā uzlabot “airBaltic” informācijas iekšējo apriti, lai visas puses būtu simtprocentīgi informētas par jebkādām lidojumu izmaiņām vai pasažieriem uz klāja, kuriem nepieciešama īpaša aprūpe.

“Suņu-pavadoņu pārvadāšana kopā ar to saimniekiem ir starptautiska aviācijas prakse, un pirmo reizi vairāk nekā 27 gadu vēsturē airBaltic saskaras ar situāciju, kad cita lidsabiedrība suņa-pavadoņa pārvadāšanu atsaka,” teikts atbildē.

“airBaltic” sazinājusies ar Baibu Baikovsku, vienojoties, ka Elfu kopā ar pasažieres māti 19. jūnijā nogādā Malagā un 21. jūnijā atpakaļ Rīgā.

“Jāpiebilst, ka “airBaltic” segs visas lidojumu izmaksas, kā arī atmaksās pasažierei izdevumus, kas saistīti ar lidojumu svētdien. “airBaltic” patiesi atvainojas par šo situāciju un uzņemas atbildību, kā arī piekrīt, ka šādi gadījumi nav pieņemami. Šis konkrētais gadījums tikai pastiprinās “airBaltic” kontroli pār partneru lidsabiedrībām,” norādīts atbildē.

“airBaltic” uzsver, ka ir jau gadiem ilgi starptautiski pazīstams kā dzīvniekiem draudzīgs pārvadātājs, gan salonā, gan kravas nodalījumā. Pagājušā gada laikā lidsabiedrība pārvadājusi vairāk nekā 14 000 mājdzīvnieku, to skaitā 93 suņus-pavadoņus.