foto: LETA
Seši mēneši cietumā un ievērojamas naudas summas piedziņa - nozogot trīs grāmatas LNB, zaglis saņem sodu
Latvijas Nacionālā bibliotēka.
112
2023. gada 16. jūnijs, 10:33

Seši mēneši cietumā un ievērojamas naudas summas piedziņa - nozogot trīs grāmatas LNB, zaglis saņem sodu

Jauns.lv

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) informē, ka Rīgas pilsētas tiesas spriedums stājies spēkā pret vienu no noziedzīgajā nodarījumā iesaistītajām personām, kas ļaunprātīgi un ar viltu plānoja un organizēja LNB grāmatu zādzību, kas notika 2022. gada 23. aprīlī.

LNB informē, ka 1977. gadā dzimusī notiesātā persona ar iepriekšēju nolūku nozaga trīs grāmatas ar kopējo vērtību 16 840 eiro. Tiesa ir apmierinājusi LNB prasību par materiālo zaudējumu kompensēšanu, bet ja kaitējums netiks atlīdzināts, tas tiks piedzīts piespiedu kārtā.

foto: Valsts policija
Apsūdzētais vīrietis.

Personai arī piespriests sešu mēnešu apcietinājums, ko vainīgā persona ir izcietusi pirmstiesas izmeklēšanas laikā. Par zādzībā iesaistītajām pārējām personām un nozagto grāmatu tālāko ceļu, sīkāku ziņu nav. 

LNB Saimniecības departamenta direktors Juris Ģiedris komentē: “Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pēc šī gadījuma ir izvērtēti un ieviesti papildus drošības pasākumi. Mēs ļoti ceram, ka ar šādiem atgadījumiem mums turpmāk nebūs jāsaskaras. Vēlos pateikties tiesībsargājošajām iestādēm par operatīvo rīcību un lietas ātru virzību līdz tiesas procesam.” 

LNB iepriekš ziņoja, ka 2022. gada 23. aprīļa zādzībā no LNB patvaļīgi un ar viltu tika iznesta 1829. gadā izdota Aleksandra Puškina grāmata “Poltava” (“Полтава”), 1913. gadā izdota Alekseja Kručjoniha grāmata “Protestēsim” (“Возропщем”) un nezināmā gadā izdota Alekseja Kručjoniha grāmata “Uzvara par sauli” (“Побѣда над Солнцем”).

Ziņā izmantoti dati no Rīgas pilsētas tiesas sprieduma attiecīgajā lietā. 

Latvijas Nacionālā bibliotēka nosvin 103.dzimšanas dienu

Atzīmējot 103.dzimšanas dienu, 27. augustā no plkst.11 līdz 17 Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) aicināja uz svētku svinībām, kuru laikā piedāvāta ...

gallery icon