foto: LETA
Kultūras ministrs: biļetes uz nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem, visticamāk, varēs nopirkt tikai internetā
Kultūras ministrs Nauris Puntulis.
Sabiedrība
2023. gada 13. jūnijs, 10:02

Kultūras ministrs: biļetes uz nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem, visticamāk, varēs nopirkt tikai internetā

Jauns.lv/LETA

Biļetes uz nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem, visticamāk, vairs nevarēs nopirkt kasēs klātienē, bet gan tikai internetā, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pastāstīja kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Komentējot pirmdien publiskajā telpā izskanējušo sarūgtinājumu par to, ka, stāvot pēc biļetēm klātienes rindā, visiem to nav pieticis, Puntulis atzina, ka biļešu skaits ir ierobežots un vienmēr kāds gribētājs paliks bešā. Tomēr neesot pareizi uzskatīt, ka seniori biļetes māk nopirkt tikai klātienē. Arī senioru vidū kļūst arvien mazāk cilvēku, kuri nemāk nopirkt biļetes internetā, uzsvēra Puntulis.

Citastarp kultūras ministrs uzsvēra, ka lielāka biļešu īpatsvara tirgošana klātienē savukārt būtu negodīga un nemotivējoša pret tiem cilvēkiem, kuri speciāli ir mācījušies, kā iegādāties biļetes attālināti, kā arī pret personām ar apgrūtinātu pārvietošanos.

Ņemot vērā tendences, biļetes uz nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem, visticamāk, vairs nemaz nevarēs nopirkt klātienē, bet gan tikai internetā, atklāja Puntulis, piebilstot, ka pirms šiem svētkiem biļešu tirdzniecība tehniski notiek nesalīdzināmi raitāk nekā iepriekšējos gados.

Vienlaikus ministrs atklāja - viņu skumdina fakts, ka daudziem Dziesmu un deju svētki saistās tikai ar noslēguma koncertiem, lai gan faktiski svētku laikā notiek ap 60 pasākumu, no kuriem divas trešdaļas ir pieejami bez maksas.

Kā ziņots, pirmdien plkst.10 publiskajā tirdzniecībā nonāca iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes uz XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku maksas pasākumiem. Līdz plkst.14 tika nopirktas vai izņemtas 8437 biļetes un bezmaksas ieejas kartes.