Politika
2015. gada 22. marts, 22:45

"Saskaņa" slēdz līgumus ar nevalstiskajām organizācijām

Jauns.lv

Politiskā partija "Saskaņa" cenšas panākt līgumu slēgšanu ar Latvijā strādājošajām nevalstiskajām organizācijām, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Atbilstoši raidījumā ziņotajam, jau šobrīd "Saskaņa" noslēgusi sadarbības līgumus ne tikai ar Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrību, bet arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību un Latvijas policijas darbinieku arodbiedrību. Savukārt jau drīzumā tiek plānots parakstīt sadarbības līgumu arī ar Latvijas Pensionāru federāciju (LPF).

LPF vadītājs un ZZS pārstāvošais 12.Saeimas deputāts Andris Siliņš pauda, ka līgums ar "Saskaņu" vēl nav noslēgts, bet praktiski sarunas ir bijušas un "saskaņieši" ir "gatavi atbalstīt LPF centienus panākt atsevišķas pozitīvas izmaiņas priekš pensionāriem". "Tas, ka mēs slēdzam šādus sadarbības līgumus ir mūsu, nevis partiju interesēs," piebilda Siliņš.

Pieteikumu sadarboties saņēmusi Latvijas celtnieku arodbiedrība. Lēmumu, ko darīt aprīlī pieņemšot tās valde. Tirdzniecības darbinieku arodbiedrībai signāli par "Saskaņas" interesi esot bijuši, bet sadarbības piedāvājums nav saņemts. Ja partija to prasīs, arodbiedrības valde lemšot. Latvijas dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrībai piedāvājumi pēdējā laikā nākuši vairākkārt. Tomēr arodbiedrība tikai ar vienu partiju līgumu neslēgšot. Arī ar Latvijas Piensaimnieku centrālo savienību "Saskaņa" pēdējās nedēļas sazinājusies vairākkārt. Tās valde par piedāvājumu lemšot 1.aprīlī.

Savukārt Latvijas augļkopju asociācija no šādas sadarbības nolēmusi atteikties.

BNS