Apstiprināti lēmumi par četru Rīgas graustu sakārtošanu
Lēmumi par graustu sakārtošanu stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas domes sēdē.
Runā Rīga
2015. gada 23. marts, 14:48

Apstiprināti lēmumi par četru Rīgas graustu sakārtošanu

Jauns.lv

Šodien, 23. martā, Rīgas domes Īpašuma komitejas sēdē deputāti apstiprināja četrus lēmumus par pilsētā esošo graustu piespiedu sakārtošanu. Tie ir dažādiem privātīpašniekiem piederoši īpašumi Krišjāņa Barona ielā 72, Mežkalna ielā 1, Kalnciema ielā 203 A un Maskavas ielā 322.

Privātpersonai piederošais grausts Krišjāņa Barona ielā 72 ir būtiski cietis ugunsgrēkā. Tas ir bīstamā tehniskā stāvoklī, pilnībā pamests, bet nav noslēgts un ir brīvi pieejams. Tā kā grausts atrodas Krišjāņa Barona un Bruņinieku ielas krustojumā un gar to notiek intensīva gājēju un transporta kustība, kā arī pretim Ēkai atrodas Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola, šis ir sabiedrības drošību apdraudošs objekts. Tādēļ īpašniekiem uzdots trīs nedēļu laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas uz ietves pie ēkas uzstādīt gājēju aizsargtuneli. Mēneša laikā īpašniekam būs jāizlemj – ēku nojaukt vai atjaunot. Tad, pēc nepieciešamās dokumentācijas izstrādāšanas un saskaņošanas, ēka vai no astoņu mēnešu laikā tiks nojaukta, vai arī divpadsmit mēnešu laikā tiks uzsākti atjaunošanas darbi.

Līdzīgi, bīstamā stāvoklī esošās ēkas Mežkalna ielā 1 īpašniekam trīs mēnešu laikā uzdots izstrādāt nepieciešamo dokumentāciju un piecu mēnešu laikā ēku nojaukt. Bet ārvalstniekam, kuram pieder pussabrukusī garāžas ēka Kalnciema ielā 203A, būs bīstamās virszemes būvkonstrukcijas jānojauc un piegulošā teritorija jāsakārto divu mēneša laikā.

Ja domes lēmumos graustu sakārtošanai noteiktie termiņi netiks ievēroti, to piespiedu izpildi nodrošinās Rīgas domes Īpašuma departaments, izdevumus piedzenot no īpašniekiem.

Tāpat Īpašuma departaments nojauks pilsētai piederošo, bīstamā tehniskā stāvoklī esošo bumbu patversmes graustu Maskavas ielā 322.    

Lēmumi par graustu sakārtošanu stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas domes sēdē.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva/Publicitātes foto