Līga Dimitere izvirza ultimātu Ušakovam: nepieļauj praidu vai atkāpies no amata!
Līga Dimitere Rīgas mēram Nilam Ušakovam devusi tikai divas iespējas: „Nil, Tev ir tikai divas iespējas – praidu nepieļaut vai godprātīgi atkāpties no amata”.
Sabiedrība
2015. gada 24. marts, 19:06

Līga Dimitere izvirza ultimātu Ušakovam: nepieļauj praidu vai atkāpies no amata!

Jauns.lv

Tuvojoties kārtējam praidam, par sevi atgādinājusi skandalozā dziesminieka Kaspara Dimitera sieva Līga Dimitere, kura kā „pareizticīgā kristiete” atkal kareivīgi uzstājas pret seksuālo minoritāšu gājienu. Viņa aicina pie prāta nākt Rīgas mēru Nilu Ušakovu, kuram jāaizliedzot praida norise Rīgā.

Ka jau ziņots, lesbiešu, geju, biseksuāļu un viņu draugu apvienības „Mozaīka” iecerējusi 20. jūnijā Rīgā rīkot Eiropraidu. Otrdien, 24. martā, kad pie Rātsnama daži desmiti praida pretinieku protestēja pret praidu, Līga Dimitere izplatījusi iesniegumu/vēstījumu Rīgas mēram Nilam Ušakovam, kuru „zināšanai” aizsūtījusi arī pareizticīgās baznīcas vadībai Maskavā un Latvijā. Lūk, Dimiteres vēstījums:

Nil, tu nedrīksti pieļaut „Europride 2015” Rīgā

20. februārī Maskavā, Kristus Glābēja katedrālē, no Patriarha Kirila rokām Tu saņēmi apbalvojumu „Par izcilu darbību pareizticīgo tautu vienības stiprināšanā. Par kristīgo vērtību nostiprināšanu un veicināšanu sabiedrības dzīvē”.

Kā Rīgas pilsētas mērs, kā kristietis, kā gadu tūkstošiem mantoto tradīciju atbalstītājs, kā Patriarha Aleksija II prēmijas laureāts, lūdzu, NEPIEĻAUJ, „Europride 2015” Rīgā.

Ja šī dēmoniskā parāde notiks, cietīsim visi, ne tikai trīssimt tūkstoši Latvijas pareizticīgie ļaudis. Lai cik liels līdz šim bijis Tavs materiālais atbalsts Baznīcai, Eiropraida garīgais ievainojums visai Latvijas sabiedrībai būs nāvīgs.

Nezaudē augstā Baznīcas apbalvojuma laureāta godu, nekļūsti par Pareizticības nodevēju, neapkauno Patriarhu Kirilu, Latvijas Pareizticīgo Baznīcu, tās Metropolītu, bīskapus, priesterus, mūku kārtu, pieaugušos pareizticīgos un bērnus.

Pamatojums lēmumam, kas Tev jāpieņem, ir formulēts Pareizticīgās baznīcas Sociālajā koncepcijā.

Kā pareizticīgam kristietim, Nil, Tev ir tikai divas iespējas – praidu nepieļaut vai godprātīgi atkāpties no amata”.

* * *

Rīgas domes preses pārstāvis Uģis Vidauskis paziņojis, ka Dimiteres vēstule, kas bija adresēta Rīgas mēram, pašvaldībā saņemta. Taču, tā kā pieteikumus par gājieniem un piketiem izskata Rīgas pilsētas izpilddirektors, saņemtais iesniegums nosūtīts viņam.

Vidauskis norādīja, ka, izskatot biedrības „Mozaīkas” pieteikumu par Eiropraida rīkošanu, Rīgas pilsētas izpilddirektors vadīsies pēc likuma burta.


Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no nebruks.lv

Tēmas