foto: Beata Zawrzel/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Akcijā prasīs visu uz Krieviju piespiedu kārtā aizvesto Ukrainas bērnu atgriešanos
Sabiedrība
2023. gada 26. maijs, 12:46

Akcijā prasīs visu uz Krieviju piespiedu kārtā aizvesto Ukrainas bērnu atgriešanos

Jauns.lv/LETA

Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, 1.jūnijā, notiks akcija, kuras mērķis ir pieprasīt visu uz Krieviju piespiedu kārtā aizvesto Ukrainas bērnu atgriešanos, informēja pasākuma rīkotāji.

Pasākums notiks starptautiskā "Glābiet bērnus" maratona gaitā. Dalībnieki aicināti pulcēties plkst.17 Rīgā, Pils Laukuma parkā, pie pieminekļa Sibīrijas bērniem "Bārenīte".

Pasākuma rīkotāji aicina arī atnest uz piketu autiņbiksītes un mazas rotaļlietas, kas tiks nodotas Ukrainas bērniem bēgļu centrā.

Kā informēja Rīgas domē, pasākuma rīkotāji ir pieteikuši pasākumu pašvaldībā. Pasākuma mērķis - pievērst uzmanību Ukrainas bērniem, kuri cietuši no Krievijas uzbrukuma un piespiedu kārtā deportēti uz Krieviju.

Plānots, ka pasākumā piedalīsies 40 dalībnieki.

Kā iepriekš ir pavēstījusi Ukrainas krīžu mediju centra līdzdibinātāja Natalja Popoviča, 1,3 miljoni ukraiņu ir nolaupīti un aizvesti uz Krieviju, no tiem ceturtdaļa ir bērnu.

Starptautiskās Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina un bērnu tiesībsardzes Marijas Ļvovas-Belovas aresta orderus par ukraiņu bērnu deportāciju.