foto: Ekrānuzņēmums no video par Kuldīgas maizes ceptuvi
Slēdz vienu no vecākajiem un pazīstamākajiem Kurzemes uzņēmumiem
Kuldīgas maize ceptuve ir viens no vecākajiem un pazīstamākajiem zīmoliem Kurzemē.
Sabiedrība
2023. gada 18. maijs, 12:52

Slēdz vienu no vecākajiem un pazīstamākajiem Kurzemes uzņēmumiem

Jauns.lv

Uzņēmuma Kuldīgas maizes ceptuve vadība pieņēmusi lēmumu par ražotnes slēgšanu, vairāk nekā 60 cilvēki zaudēs darbu. Bēdīgo ziņu par kolektīvo atlaišanu jau saņēmusi gan pašvaldība, gan Nodarbinātības valsts aģentūra, vēsta "Latvijas radio".

Kuldīgas maize ceptuve ir viens no vecākajiem un pazīstamākajiem zīmoliem Kurzemē, kas maizi un konditorejas izstrādājumus ražo kopš pagājušā gadsimta 60. gadiem. Tikai pirms dažiem gadiem, 2018. gadā SIA Kuldīgas maizes ceptuve uzvarēja nominācijā "gada ražotājs", vēsta portāls "Rus.lsm.lv".

Jau toreiz valdes loceklis Dāvids Šternbergs atzina, ka "maiznīca nav vienkārša, tā ir smaga un riskanta lieta". Pats viņš kompānijā strādā kopš 2007. gada, teica, ka konkurence ir ļoti augsta, to izturēt nav viegli. Grūti noturēt arī darbiniekus, bet ir tādi, kam tiešām patīk savs darbs un maize. Toreiz kompānijā strādāja ap 140 cilvēku, taču pakāpeniski viņu skaits samazinājās.

Šobrīd uzņēmuma vadītājs sarunā ar žurnālistiem bijis atturīgs un no plašākas intervijas atteicies, vien piebilstot, ka darbiniekiem izsniegta darbnespējas lapa.

"Novada pašvaldība saņēma SIA "Kuldīgas maizes ceptuve" paziņojumu par uzņēmuma likvidāciju un darbības izbeigšanu šī gada 10. jūnijā. Skaidrs, ka katras kompānijas aiziešana no tirgus ietekmē mūsu iedzīvotājus un viņu ģimenes, kā arī novada konkurētspēju," komentē Kuldīgas novada domes pārstāve Ilze Meirupska-Eglīte.

Viņa norādīja, ka tas ir signāls pašvaldībai mērķtiecīgāk strādāt pie labvēlīgas biznesa vides stiprināšanas reģionā.

Nodarbinātības aģentūras Ventspils nodaļas vadītāja Sandra Krinkele savukārt sacīja, ka šādu kolektīvo atlaišanu sen nav bijis.

Kuldīgas Maize ceptuve bija viena no atpazīstamām Kuldīgas izkārtnēm, tāpat kā veikals "Kukulītis", kas piedāvāja svaigi ceptu produkciju - tika slēgts aprīlī.