foto: Publicitātes foto
Leļļu teātrī top jauniestudējums pusaudžiem par pieaugšanu pēc Latvijas neatkarības atgūšanas
Publicitātes foto.
Sabiedrība
2023. gada 16. maijs, 17:31

Leļļu teātrī top jauniestudējums pusaudžiem par pieaugšanu pēc Latvijas neatkarības atgūšanas

LETA

Maija beigās Latvijas Leļļu teātrī pirmizrādi piedzīvos izrāde pusaudžiem "Vaļa dziesma", aģentūru LETA informēja teātra pārstāve Agnese Oliņa.

Oriģināldramaturģijas darbu iestudējuma vajadzībām radījusi dramaturģe Ance Muižniece, piedāvājot iejusties pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu jauniešu dzīvē, telpā un reālijās. Stāsts izsekos divu divpadsmitgadīgu pusaudžu pieaugšanas, piedzīvojumu un attiecību pieredzei vairāku vasaru garumā, šķetinot jautājumus par šī laika notikumu un izjūtu ietekmi uz personības nobriešanu.

"Vaļa dziesma" ir aktiera un režisora Rūdolfa Apses otrais iestudējums Latvijas Leļļu teātrī. Šo izrādi režisors izvēlējies veidot kā aktiera Pētera Galviņa monoizrādi, kurā viņš atveido stāsta galveno varoni - Vendelu.

Jaunais mūziķis jau no pieauguša vīrieša pozīcijām atskatās uz savas jaunības mulsinošo un pirmreizējo izjūtu pilno laiku, kas veidojis pamatu viņa dzīves ilgām un kaislībām. Izrādes vizuālo noformējumu veidojusi māksliniece Līga Zepa, muzikālo - Staņislavs Kuļikovs, savukārt gaismu partitūru radījis Uldis Andersons.

Jauniestudējums šajā sezonā tiks izrādīts divas reizes - pirmizrādes dienā 26.aprīlī plkst.18.30 un 3.jūnijā plkst.19 "Teātra festivālā Nr. 2".