foto: LETA
Aprīlī ievērojami kāpusi partijas "Latvija pirmajā vietā" popularitāte
"Latvija pirmajā vietā" līderis Ainārs Šlesers.
Politika
2023. gada 12. maijs, 21:45

Aprīlī ievērojami kāpusi partijas "Latvija pirmajā vietā" popularitāte

Jauns.lv/LETA

Aprīlī vislielākais popularitātes kāpums bijis partijai "Latvija pirmajā vietā" (LPP), bet populārākā politiskā spēka titulu nosargājusi "Jaunā vienotība" (JV), vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma", atsaucoties uz pētījumu centra "SKDS" veikto aptauju.

Ja Saeimas vēlēšanas notiktu aprīlī, JV atbalstītu 11,1% vēlētāju, tālāk seko Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ar 9% atbalstu, bet trešajā vietā izvirzījusies LPV, kuru atbalsta 7,8% respondentu.

Salīdzinot ar martu, JV reitings nedaudz kāpis, līdzīgi arī ZZS, bet LPV piedzīvojusi kāpumu par vairāk nekā diviem procentpunktiem, atstājot aiz sevis "Apvienoto sarakstu", kuriem aprīlī bijis 7,7% atbalsts, un "Progresīvos" ar 7,2% atbalstu.

Tālāk seko Nacionālā apvienība ar 6,2%, "Stabilitātei!" ar 5,3% un "Saskaņa" ar 3,5% lielu atbalstu. Pārējām partijām reitingi ir zemāki.

Par ko balsot, aprīlī nezināja 25%, bet vēlēšanās nepiedalītos 9,9% respondentu, liecina "SKDS" veiktās aptaujas dati.

Pārrēķinot partiju popularitāti starp balsstiesīgajiem, kuri aptaujas brīdī bija izlēmuši, par ko balsot, 5% barjeru pārvarētu tie septiņi politiskie spēki, kuri jau pašlaik ir pārstāvēti parlamentā.

Aptaujā piedalījās gandrīz 1800 Latvijas pilsoņi gan klātienē, gan internetā.