112
2023. gada 12. maijs, 09:48

Muita sūtījumā atrod gandrīz kilogramu hašiša

Jauns.lv

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot sūtījumu kontroles pasākumus, novērsa narkotisko vielu kontrabandu. Kopumā 965 grami hašiša tika atklāti, ar narkotiku meklēšanas darba suni pārbaudot no Spānijas saņemtu sūtījumu kravu.

Šī gada aprīlī Lidostas muitas kontroles punkta amatpersonas kopā ar muitas kinologu veica muitas kontroles pasākumus ar gaisa transportu pārvadāto kravu noliktavā. Pārbaudes laikā kinologs ar narkotiku meklēšanā apmācītu darba suni identificēja aizdomīgu sūtījumu. Sūtījuma pavaddokumentos bija norādīts, ka tajā atrodas kosmētikas preces, ko paredzēts nosūtīt saņēmējam Gruzijā.

Atverot sūtījumu, muitas amatpersonas konstatēja, ka tajā ievietotas desmit folijas paciņas. Visos iepakojumos atradās brūna, sapresēta augu valsts izcelsmes viela. Izmantojot narkotisko vielu eksprestestu, muitnieki konstatēja, ka paciņās sasaiņotā viela, iespējams, ir hašišs. Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietas materiāli tika nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

VID Muitas laboratorijā veiktās vielas ķīmiskās ekspertīzes rezultātā tika noskaidrots, ka izņemtā viela ir kanabiss (hašišs) un tās kopējais svars ir 965,4 grami.   

Par konstatēto faktu VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 190.1 panta otrās daļas par narkotiskas vai psihotropas vielas pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai jebkādā nelikumīgā veidā, ja tas izdarīts lielā apmērā.