Nākamgad durvis vērs iespaidīgs tirdzniecības centrs “Fabrika”

Agrākajā Rīgas Piena kombināta teritorijā Valmieras ielā 2 gaidāmas vērienīgas pārmaiņas. No tirdzniecības līdz pat rekreācijas centram būs atrodams jaunajā ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 26. aprīlis, 12:16

Nākamgad durvis vērs iespaidīgs tirdzniecības centrs “Fabrika”

Jauns.lv

Agrākajā Rīgas Piena kombināta teritorijā Valmieras ielā 2 gaidāmas vērienīgas pārmaiņas. No tirdzniecības līdz pat rekreācijas centram būs atrodams jaunajā Valmieras ielas kvartālā.

Agrākā Rīgas Piena kombināta teritorijā top jauns komplekss ar tirdzniecības, biroja, sporta, nelielas ražošanas un rekreācijas centriem. Arhitekti aktīvi strādā pie tehniskā projekta. Plānots, ka jaunais multifunkcionālais tirdzniecības parks durvis apmeklētājiem vērs 2024. gada beigās.

Nekustamo īpašumu attīstītājs “VPH” parakstījis nomas līgumu ar “Rimi Latvia” par Rimi hipermārketa veikala atvēršanu topošajā multifunkcionālajā tirdzniecības parkā “Fabrika” Rīgā, Valmieras ielā 2. Tas ir nozīmīgs brīdis, jo iezīmē jaunu, neatgriezenisku Valmieras ielas attīstību un integrēšanu mūsdienīgā pilsētvidē.

Multifunkcionālais tirdzniecības parks "Fabrika" atradīsies vēsturiskajā Rīgas Piena kombināta 4,7 ha lielajā teritorijā Valmieras ielā 2. Teritorijā tiks saglabātas kultūrvēsturiski vērtīgās ēkas, papildinot tās ar plašu apzaļumojumu un centrālo koku aleju. Lai saglabātu vēsturisko ražotnes noskaņojumu, plānots, ka "Fabrikā" atradīsies pāris nelielas ražotnes. Dotajā brīdī notiek pārrunas ar lieliem tirdzniecības platību nomniekiem. Plānots, ka teritorijā atradīsies veselības iestādes, sporta un izklaides serviss, kā arī biroji.

Projekta koncepta autori ir arhitekti no Londonas “TP Bennett” sadarbībā ar arhitektu biroju “DUAL arhitekti”. DUAL arhitekti kopā ar savu komandu strādā pie tehniskā projekta, kuru plānots pabeigt līdz vasarai un vasaras beigās tiks uzsākts būvniecības process.

Tēmas