foto: Paula Čurkste/LETA
Tieslietu ministre uzdevusi noteikt vardarbību ģimenē kā prioritāri izskatāmu kriminālprocesu
Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere.
Sabiedrība
2023. gada 25. aprīlis, 16:26

Tieslietu ministre uzdevusi noteikt vardarbību ģimenē kā prioritāri izskatāmu kriminālprocesu

Jauns.lv/LETA

Izvērtējot faktus par dzīvesbiedra vajāto un noslepkavoto sievieti Jēkabpils novadā, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) uzdevusi Tieslietu ministrijai pilnveidot Kriminālprocesa likumu, nosakot vardarbību ģimenē kā prioritāri izskatāmu kriminālprocesu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Citos jautājumos gan pirmsšķietami redzamas problēmas likuma piemērošanā nevis likuma robi, mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādījusi ministre.

16. aprīlī Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nodurta 1983. gadā dzimsi sieviete. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs Leons Rusiņš, kurš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja, par to regulāri tika ziņots policijai, bet sieviete pasargāta netika.

Valsts policijas priekšnieks ir uzdevis sākt dienesta pārbaudi, lai "pārliecinātos, ka policisti ir rīkojušies atbilstoši normatīvajam regulējumam, pietiekoši aktīvi un profesionāli". Ruks uz šo gadījumu aicināja skatīties plašāk, proti, būtu nepieciešams veikt grozījumus likumos, kas paredzētu bargāku atbildību par gadījumiem, kad persona nepilda jau tiesas noteiktos pienākumus.