foto: Evija Trifanova/LETA
Valsts policija sniegs Ukrainai līdz šim lielāko tehnisko atbalstu
Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.
Sabiedrība
2023. gada 25. aprīlis, 13:53

Valsts policija sniegs Ukrainai līdz šim lielāko tehnisko atbalstu

Jauns.lv

Valsts policija pēc savas iniciatīvas un izvērtējot pieejamos resursus, bez atlīdzības tuvāko nedēļu laikā nosūtīs Ukrainas struktūrām – Ukrainas Nacionālajai policijai, Ukrainas aizsardzības ministrijai un Ukrainas Nacionālās Gvardes uzdevumu vienībai – 50 transportlīdzekļus, divus bezpilota lidaparātus, trīs ģeneratorus, vienu pārvietojamo elektrostaciju un 567 vecā dizaina formastērpus. Šis būs lielākais tehniskais atbalsts, ko Valsts policija līdz šim sniegusi kara skartajai Ukrainai. Šodien, 25. aprīlī, Ministru kabinets atbalstīja minēto priekšlikumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valsts policija, pārskatot esošo autoparku, veicot tā atjaunošanas pasākumus un izvērtējot saņemtos palīdzības pieprasījumus, sniegs līdz šim lielāko tehnisko atbalstu Ukrainas struktūrām, kuras jau ilgāk kā gadu strādā bezprecedenta kara apstākļos un kurām šāda veida palīdzība ir ļoti nepieciešama.

Lielākoties nododamas ir “Opel”, “Hyndai”, “Volkswagen” un “Renault” markas automašīnas, kas ir aprīkotas ar ikdienā izmantojamo policistu aprīkojumu. Tās ir ražotas laika posmā no 2004. līdz 2016. gadam.

Arī šoreiz lielu atbalstu materiāltehnisko līdzekļu transportēšanā uz Ukrainu un to nodošanu Ukrainas organizācijām veiks fonds "Uzņēmēji mieram", ar kuru Valsts policija ir noslēgusi sadarbības līgumus.

Valsts policija jau iepriekš ir sniegusi atbalstu Ukrainas policijai un aizsardzības struktūrām, nosūtot gan vairākas automašīnas, gan autobusu un laivu ar piekabi. Šāda veida palīdzība Ukrainas iekšlietu dienestiem un karavīriem ir ļoti svarīga cīņā par savu brīvību, tāpēc Valsts policija arī turpmāk pēc iespējām un vajadzības sniegs atbalstu.