112
2023. gada 6. aprīlis, 10:22

Dzērājšoferis Mārupē nonāvē nejaušu pretimbraucēju

Jauns.lv/LETA

Mārupē trešdien divu automašīnu sadursmē gājis bojā cilvēks, informē Valsts policija.

Rožu ielā notika automašīnu "Audi A6" un "Audi A6 Avant" sadursme.

Negadījumā viena persona cieta un tika nogādāta medicīnas iestādē, taču vēl viena persona gāja bojā.

foto: Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma "Degpunktā"

Policija kriminālprocesā izmeklēs precīzus notikušā apstākļus, bet, kā ziņo TV3 raidījums "Degpunktā", avāriju izraisījis dzērājšoferis, kurš bēdzis no policijas. Ja viņš pēc gūtajām traumām izdzīvos, viņam draud bargs sods.

"Degpunktā" norāda, ka dzērājšoferis bēdzis no policijas, jo pirmīt bija pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu par aptuveni 20 kilometriem stundā. Tā vietā, lai paklausītu likumsargu norādēm un apturētu automašīnu, viņš uzsācis bēgšanu.

Sasniedzot pat vairāk nekā 120 kilometru stundā lielu ātrumu, vienā no ceļa līkumiem dzērājšoferis auto vairs nespēja savaldīt, iebraucot pretējā braukšanas joslā.

foto: Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma "Degpunktā"
Diemžēl bojā gāja vīrietis, kurš dzērājšoferim pagadījās pa ceļam

Tikmēr Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) informēja, ka dienests saņēma izsaukumu uz Alūksnes novada Pededzes pagastu par negadījumu, kurā iesaistīti divi autobusi un iespiests viens cilvēks.

Izmantojot hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji cilvēku atbrīvoja un nodeva mediķiem. Notikumā cieta vēl septiņi cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti kopumā 104 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušas 12 personas un viena persona ir gājusi bojā.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 588 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 225 par ātruma pārsniegšanu un divi par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā ir uzsākts viens administratīvo pārkāpumu process un septiņi kriminālprocesi, tāpat sākti trīs kriminālprocesi par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā.