foto: Ieva Lūka/LETA
RNP jau saņem pirmos aicinājumus atslēgt apkuri
Siltuma maksas sadalītājs (alokators).
Sabiedrība
2023. gada 6. aprīlis, 09:27

RNP jau saņem pirmos aicinājumus atslēgt apkuri

Jauns.lv

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) jau saņēmis pirmo iesniegumu par apkures sezonas noslēgumu. Renovētās ēkas Dzelzavas ielā 90 pilnvarotās personas pieņēmušas lēmumu noslēgt apkures sezonu 11. aprīlī.

Kā norāda RNP, vēlāks apkures sezonas sākums un ātrāka apkures atslēgšana ir tikai viena no daudzajām priekšrocībām kompleksi atjaunotās ēkās.

"Siltinot māju un pārbūvējot apkures sistēmu, iespējams regulēt komforta temperatūru katrā dzīvoklī individuāli, uz pusi samazināt ikmēneša apkures rēķinus un apkures sezonu uzsākt par mēnesi vēlāk, un noslēgt par mēnesi ātrāk," norāda RNP.

Apkures sezonas periodu RNP apsaimniekotajās ēkās var noteikt mājas kopība, pieņemot kopības lēmumu vai mājas pilnvarotā persona iesniedz lēmumu par apkures pieslēgšanu, tādā veidā nosakot un izvēloties sev vēlamāko apkures gan pieslēgšanas, gan beigu datumu.

Centralizēts apkures sezonas noslēgums tiek plānots, balstoties uz ilgtermiņa laikapstākļu prognozēm, kas šobrīd rāda, ka āra gaisa temperatūra strauji paaugstināsies aprīļa otrajā pusē, nostabilizēsies virs +14 grādiem un sasniegs līdz pat +20 grādu atzīmi.

RNP atgādina, ka mainīgajos pavasara apstākļos, kad naktī temperatūra ir ap nulli, bet dienā iesilst virs +12 grādiem, mājas siltummezgls strādā siltumenerģijas taupīšanas režīmā. Automātiskais siltummezgls, āra temperatūrai pārsniedzot +12 grādus, pārtrauc siltuma padevi, tāpēc paaugstinoties gaisa temperatūrai nav jāuztraucas, ka radiatori telpās paliek vēsi.