Sabiedrība
2023. gada 7. aprīlis, 10:34

Uzņēmējs Pēteris Šmidre par Latvijas veiksmes stāstu: Dziesmu svētki un krievu karakuģa pasūtīšana

Jauns.lv

Uzņēmējs Pēteris Šmidre bija patīkami pārsteigts, kad otrā pasaules malā – kādā Jaunzēlandes viesnīcā konsjeržs viņam pastāstīja, ka neizlaiž nevienu Dziesmu svētku apmeklējumu Latvijā, tas ir viņa četrgades lielākais muzikālais pasākums.

Mākslinieki un sportisti, zinātnieki un politiķi, kā arī sociālo tīklu zvaigznes – influenceri nes Latvijas vārdu pasaulē. Jauns.lv lielais jautājums uzņēmējam Pēterim Šmidrem bija: “Kas ir tie trīs cilvēki vai notikumi, kas likuši visskaļāk Latvijas vārdam izskanēt pasaulē?”

“Visa pasaule zina mūsu Dziesmu svētkus. Visiem patīk mūsu opera,” saka Pēteris Šmidre, protams, neaizmirstot pieminēt arī latviešu panākumus sportā. Uzņēmējs smejot piebilst, ka panākumi sportā mums ir tādēļ, ka Latvijā nav atsevišķas Sporta ministrijas. Jomās, kurām ir sava ministrija, ar panākumiem un sasniegumiem ir tā pagrūti.

foto: Publicitātes
“Visa pasaule zina mūsu Dziesmu svētkus. Visiem patīk mūsu opera,” saka Pēteris Šmidre, protams, neaizmirstot pieminēt arī latviešu panākumus sportā.

Mums gan ir viens veiksmīgs uzņēmums – “Printful”, bet ar to par maz. Ekonomikas celšanā mums jāvelta lielāka centība – sportā un kultūrā esam pirmrindnieki, bet atpaliekam ekonomikā un labklājībā.

Vēl viena lieta, ar ko mēs pamatoti varam lepoties, ir mūsu lielais atbalsts Ukrainai, arī politiskajā līmenī. Šajā ziņā viņš uzteic Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Rihardu Kolu, kuršEiropas Drošības un sadarbības organizācija sesijā niknumā par Krievijas delegācijas atrašanos zālē pauda:

“Krievu karakuģi — ej na**j!” Šo viņa izgājienu plaši atspoguļoja visas pasaules mediji. Par to var smīkņāt, bet “tas bija precīzi tas, ko vajadzēja pateikt”, saka Pēteris Šmidre.

Kuras personības Mārcis Auziņš, Pēteris Šmidre un Jurģis Liepnieks uzskata par Latvijas vārda nesējiem pasaulē, vērojiet Jauns.lv video.