foto: Zane Bitere/LETA
Arī apgabaltiesa noraida prasību atcelt NEPLP lēmumu par divu telekanālu retranslācijas aizliegumu
Sabiedrība
2023. gada 31. marts, 16:46

Arī apgabaltiesa noraida prasību atcelt NEPLP lēmumu par divu telekanālu retranslācijas aizliegumu

Jauns.lv/LETA

Administratīvā rajona tiesa noraidījusi prasību atcelt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu aizliegt Latvijā retranslēt TV programmas "Rent TV Baltic" un "NTV Mir Baltic", noskaidroja tiesā.

Tiesā bija vērsies uzņēmums "Reveno Media LTD" un AS Telekompanija NTV", lūdzot atcelt NEPLP 2021.gada 9.februāra lēmumu par 16 Krievijas programmu aizliegšanu daļā, kas saistīta minētajiem uzņēmumiem, proti, telekanāliem "Ren TV Baltic" un "NTV Mir Baltic".

Tāpat apgabaltiesa marta vidū noraidījusi SIA "Pirmais Baltijas kanāls" prasību par NEPLP 2022.gada 25.februāra lēmuma, ar kuru anulētas apraides atļaujas programmām "PBK Lietuva" un "PBK Igaunija", apturēšanu.

Kā ziņots, no pērnā gada 2.marta televīzijas ēterā vairs nav redzamas programmas "PBK Igaunija" un "PBK Lietuva", kas bija populārākie krievvalodīgie kanāli Latvijā.

Āboliņš iepriekš skaidroja, ka programmu "PBK Igaunija" un "PBK Lietuva" darbība apturēta, jo, veicot "Baltijas mediju alianse" līdzīpašnieka Oļega Solodova pārbaudi, "NEPLP konstatēja, ka šāds lēmums ir jāpieņem". Āboliņš skaidroja, ka saņemta arī informācija no atbildīgajiem dienestiem, kuras raksturu gan viņš nevarēja atklāt.