foto: Raitis Ābelnieks
Vandaļi nogāž pieminekli Bauskas aizstāvjiem
Novadu ziņas
2023. gada 27. marts, 12:00

Vandaļi nogāž pieminekli Bauskas aizstāvjiem

Jauns.lv

Naktī uz 27. martu nezināmi prokremliskie aktīvisti nogāzuši pieminekli Bauskas aizstāvjiem pret otrreizējo padomju okupāciju 1944. gadā, “Facebook” pavēstījis Raitis Ābelnieks, uzņēmumā Bauskas muzeja Vēstures nodaļas vecākais specialists, Bauskas novada domes deputāts.

Kā ziņo reģionālais medijs “Bauskas dzīve”, pulksten trijos naktī, kad pašvaldības policijas ekipāža brauca tam garām, viss vēl bija kārtībā.

foto: Raitis Ābelnieks

Agrā pirmdienas rītā situāciju komentēja Broņislavs Ostrovskis, Bauskas pašvaldības policijas priekšnieks: "Jau no nakts darbinieki skatās kameru ierakstus. Tieši pie pieminekļa gan to nav, bet ir, uz Rundāles pusi braucot. Pētām vai nu jauniešu grupas, vai tehnikas pārvietošanos. Iespējams, tas saistīts ar 25. martā notikušo deportāciju atceres pasākumu un padomju pieminekļu demontēšanu. Pēdējos vismaz piecos gados nekas tāds, kas vērsts, piemēram, pret leģionāriem, Bauskā nav bijis."

Sākotnēji izskatās, ka vandalisms pastrādāts bez tehnikas, iespējams, ejot kājām un izmantojot rokas vinču. Tādējādi esot iespējams, ka tas izdarīts pat vienatnē, «kāds šādi nolaidis tvaiku pēc deportācijas atceres pasākumiem».

foto: Raitis Ābelnieks

Piemineklis bija uzstādīts 2012. gadā, un Bauskas novada domes deputāts sola to jau drīz atjaunot.

Valsts policija par notikušo ir informēta.