Latvijas iedzīvotāju saziedotie adījumi Ukrainas atbalstam

Trešās akcijas "Adījumi Ukrainas atbalstam" laikā no 6. februāra līdz 17. martam Latvijas iedzīvotāji saziedojuši un "Latvijas Pasta" nodaļās nodevuši ...

gallery icon
16
Sabiedrība
2023. gada 20. marts, 10:48

FOTO: adījumu akcijā Ukrainai saziedotas deviņas tonnas siltu sveicienu

Jauns.lv

Trešās akcijas "Adījumi Ukrainas atbalstam" laikā no 6. februāra līdz 17. martam Latvijas iedzīvotāji saziedojuši un "Latvijas Pasta" nodaļās nodevuši 9600 kilogramu dažādu adījumu. Kā sarēķinājušas akcijas rīkotājas no biedrības "Mēs Iecavai", tas līdzinās 96 000 pāru zeķu.

Akcijas organizatori – biedrības "Mēs Iecavai" un "Tavi draugi" – un "Latvijas Pasts" izsaka vislielāko pateicību atsaucīgajām Latvijas rokdarbniecēm un visiem, kas iesaistījās adījumu ziedošanā.

Trešā akcija "Adījumi Ukrainas atbalstam" pēc Ukrainas puses lūguma sākās 2023. gada 6.februārī un turpinājās līdz 17.martam, aicinot ziedot visdažādākā veida un izmēra zeķes, cimdus, šalles un cepures pieaugušajiem. Latvijas iedzīvotāji trešās akcijas laikā ziedojuši un pasta nodaļās nodevuši aptuveni 9600 kilogramu adījumu. 

Publicitātes foto

"Šīs zeķes, ko cilvēki ir sasūtījuši no tuvām un tālām Latvijas vietām, nav tikai apģērba gabals, kas sildīs kara nogurdinātos Ukraiņu cilvēkus. Tas ir simbols latviešu sirds siltumam, ticībai labajam un vēlmei neatkarīgi no paša rocības palīdzēt tam, kurš nonācis grūtībās. Ja dažkārt mēs paši neredzam, cik dāsni un empātiski esam, tad ievērojamais atbalsts, ko mūsu mazās valsts iedzīvotāji sniedz Ukrainai, to spilgti parāda, un par to varam būt lepni," uzsver viena no akcijas iniciatorēm, biedrības "Mēs Iecavai" pārstāve Lauma Neimane. 

Arī biedrības "Tavi draugi" pārstāve Beāte Bēvalde akcentē akcijas sirsnību, norādot, ka just līdzi citu bēdās un grūtībās nav viegli. "Ir vienkārši pateikt – cik žēl, bet pavisam kas cits ir apliecināt savu līdzjūtību darbos," norāda Bēvalde. "Varam tikai apbrīnot Latvijas adītāju saimi par to milzīgo pacietību, rūpību un mīlestību, ar kādu top šie sūtījumi. Patiesi ceram, ka tas sildīs un iedvesmos Ukrainas cilvēku sirdis!"

Akcijas "Adījumi Ukrainas atbalstam" laikā adījumi bez maksas tika pieņemti visās "Latvijas Pasta" nodaļās un ar "Latvijas Pasta" palīdzību nogādāti biedrībai "Tavi draugi" Rīgā, Ventspils ielā 50, no kurienes tālāk transportēti uz Ukrainu.