foto: Evija Trifanova/LETA
Līdz šim taromātos labdarības mērķiem saziedoti 68 500 eiro
Sabiedrība
2023. gada 12. marts, 14:17

Līdz šim taromātos labdarības mērķiem saziedoti 68 500 eiro

Jauns.lv/LETA

Ziedošanas iniciatīvas "Ziedo savu depozītu" ietvaros Latvijas iedzīvotāji taromātos labdarībai līdz šim ir novirzījuši 68 500 eiro, informēja SIA "Depozīta iepakojuma operators" (DIO) pārstāvji.

Tostarp 29 455 eiro iedzīvotāji ziedojuši Ukrainas bērnu atbalstam, 25 345 eiro ziedoti dzīvnieku patversmēm, bet 13 700 eiro - trūcīgiem Latvijas sirmgalvjiem.

No pagājušā gada 8. decembra DIO sadarbībā ar labdarības organizāciju "Ziedot.lv" īsteno ziedošanas iniciatīvu "Ziedo savu depozītu", kurā var ziedot depozīta maksu par nodotajiem dzērienu iepakojumiem vairāk nekā 1000 taromātos visā Latvijā. Depozīta maksu iespējams novirzīt trim dažādām labdarības iniciatīvām - Ukrainas bēgļu bērniem Latvijā, trūcīgiem senioriem un arī dzīvnieku patversmēm visā Latvijā.

Tāpat vēstīts, ka 2022. gada 1. februārī Latvijā darbību sāka depozīta sistēma dzērienu iepakojumiem. Valsts vides dienests konkursā dzērienu iepakojumu depozīta sistēmu uz septiņiem gadiem nolēma uzticēt DIO.

Līdz šā gada 1. janvārim depozīta sistēmā varēja nodot stikla, PET un metāla bezalkoholisko, visu veidu alus un citu alkoholisko (zem 6%) dzērienu iepakojumus. Savukārt kopš 2023. gada depozīta sistēmā var nodot arī sīrupa un alkoholisko kokteiļu, kas veidoti uz spirta bāzes (ar alkohola saturu līdz 15%), stikla, plastmasas (PET) un skārdeņu iepakojumus, kā arī visu veidu alkoholiskos dzērienus PET pudelēs vai skārdenēs, kas ir marķēti ar Latvijas depozīta zīmi.