Sabiedrība
2023. gada 9. marts, 13:35

VIDEO: Latvijas dzērājšoferiem konfiscētās automašīnas dodas uz Ukrainu, kādā pat Krievijas karogs

Jauns.lv

8. martā no Latvijas uz Ukrainu tika nosūtītas pirmās automašīnas, kas konfiscētas dzērājšoferiem. Ukrainas valdības institūcijām tiks nodoti dažādu marku spēkrati, tostarp "Toyota", "Opel", "Volvo" un "Volkswagen" markas automašīnas. Zīmīgi, ka kādā automašīnas salonā bija izvietots Krievijas karogs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Šodien ceļu uz Ukrainu uzsāka pirmās automašīnas, kuras turpmāk pa Latvijas ceļiem vairs nestūrēs to bijušie īpašnieki – dzērājšoferi," teikts VID paziņojumā 8. martā.

Astoņas automašīnas šodien nodotas biedrības "Agendum" rokās, kas tās tālāk nogādās tur, kur spēkrati nepieciešami visvairāk.

Kā iepriekš Latvijas Televīzijai pastāstījis biedrības "Agendum" pārstāvis un "tviterkonvoja" aizsācējs Reinis Pozņaks, viņš bijis pārsteigts, redzot, ar cik labām automašīnām braukuši dzērājšoferi.

"Ukrainai vajag jebkuru mašīnu, kas brauks, jo transports ir liela problēma visos posmos. Protams, frontes pirmajās līnijās ir džipi un busiņi, bet ir virkne citu funkciju un vajadzību, kas jānodrošina gan mediķiem, gan apgādes un karavīru rotācijas nodrošināšanai," pastāstīja Pozņaks.

"Tviterkonvojs" jau ir nosūtījis aptuveni 1200 transportlīdzekļu, pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.