Sabiedrība
2023. gada 3. marts, 06:31

Klāt jaunais žurnāla “Latvijas Noklusētā Pagātne” numurs!

Jauns.lv

Klāt jaunais žurnāla “Latvijas Noklusētā Pagātne” numurs. Lasi un uzzināsi...

Kas bija aktrises Antas Klints labākie draugi ar dīvainajiem vārdiem Jeņķis, Tai-tai, Lusītis, Miķelītis un Končita?

1939. gada septembrī algā viņš saņēma 1920 latu, bet ziedojumos izdalīja 22 000 latu. Nākamajā mēnesī ziedoja vēl 19 510 latu. Kur Kārlis Ulmanis ņēma naudu saviem dāsnajiem ziedojumiem mazpulkiem, skolām, baznīcām, slēpošanas biedrībai, trūcīgiem Latgales studentiem, biškopības veicināšanai un citiem cēliem mērķiem?

Kādēļ starpkaru Latvijā bija cieņā Parīzes modes, kur varēja nopirkt vislētāko apģērbu un kā publikā centās izrādīties jaunbagātnieki? Par to – sarunā ar vēsturnieci un grāmatas “Elegantā Rīga” autori Initu Saulīti-Zanderi.

Gandrīz detektīvstāsts – no kurienes vairākās Latvijas pilsētās piecdesmitajos gados uzradās betona lācīšu skulptūras, kurš tās radīja un kur šie betona lācīši vēlāk palika?

Kā tapa leģendārās klavieres “Rīga” un kā pajuka Rīgas mūzikas instrumentu fabrikas plāni par sadarbību ar japāņu uzņēmumu “Yamaha””

Kāpēc ģenerālim Pēterim Radziņam, kuru laikabiedri uzskatīja par vistalantīgāko no latviešu komandieriem, tā arī neizdevās spīdoša karjera Latvijas armijā?

Kas ir brīnumgardā žūre, ko kādas senas anekdotes varonis ēdis tik negausīgi, ka teju vai galu no pārēšanās dabūjis?

Kādēļ valodniekam Kārlim Mīlenbaham tā arī neizdevās pabeigt iesākto “Latviešu valodas vārdnīcu”?

Žurnāls pieejams visās preses tirdzniecības vietās.