Sabiedrība
2023. gada 22. februāris, 13:03

"Antifašisti" apgāna nacistu upuru piemiņas vietu? Ar krievu agresijas simboliem apķēpāts Biķernieku memoriāls

Jauns.lv

Nepatīkams skats šorīt pavēries Biķernieku mežā, kur nezināmi vandaļi ar krievu agresijas simboliem apķēpāja Otrā pasaules kara holokausta upuriem veltīto memoriālu. Piektdien apritēs gads, kopš Krievija iebruka Ukrainā, par ieganstu izmantojot no pirksta izzīstus propagandas apgalvojumus.

Vēl jo ironiskāk ir tas, ka Krievija iebruka Ukrainā, aizbildinoties ar cīņu pret “neonacistiem”, pastrādājot Ukrainas teritorijā nacistu cienīgas zvērības, nogalinot civiliedzīvotājus un nolīdzinot pilsētas ar zemi.

Turklāt 2022. gada 1. martā krievu "antifašistu" raķeštriecienos Ukrainas galvaspilsētai Kijivai cieta Babinjara, kur nacisti 1941. gada 29. un 30. septembrī ar vietējiem kolaborantiem nogalināja 33 771 ebreju. Krievu raķešuzbrukumā tika nogalināti vismaz pieci cilvēki.

Tādējādi mūsdienās ļoti daudzi šos “Z” simbolus pielīdzina nacistu kāškrustiem.

Par notikušo informēta Valsts policija un Rīgas dome. Valsts policijas Rīgas Teikas iecirknī ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process par militārās agresijas un kara noziegumu slavinošu simbolu izmantošanu publiskā vietā, kurā vērtēs notikušo un tā apstākļus.

Kopš 2022. gada 24. februāra latīņu alfabēta burti “Z” un “V” simbolizē krievu okupantu agresiju, jo ar tiem tika apzīmēta Ukrainā iebrukušo vienību kara tehnika, vienlaikus pašā Krievijā kļūstot par histēriskas kara propagandas apzīmējumu.

Biķernieku memoriāls ir veltīts Otrā pasaules kara holokausta upuru piemiņai. Kara laikā Biķernieku mežā nacisti ar kolaborantiem nogalināja un masu kapos apraka apmēram 46,5 tūkstošus cilvēku.