Ierēdne Elita Dreimane par apmelošanu iesūdz tiesā populāru advokātu
Valsts kancelejas direktore iesniegusi prasības pieteikumu tiesā pret Romualdu Vonsoviču.
Sabiedrība
2015. gada 10. aprīlis, 20:50

Ierēdne Elita Dreimane par apmelošanu iesūdz tiesā populāru advokātu

Jauns.lv

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane iesniegusi prasības pieteikumu tiesā pret advokātu Romualdu Vonsoviču par goda un cieņas aizskārumu par vēstulē Ministru prezidentei paustajiem apmelojumiem.

Dreimane uzsvērusi, ka jebkuri apgalvojumi par amatpersonām ir vērtējami nopietni, tādēļ šādus apgalvojumus izteikušai personai ir jāuzņemas atbildība par saviem izteikumiem.

"Tāpēc Vonsoviča iesniegumu 8.aprīlī esmu pārsūtījusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam ar lūgumu veikt pārbaudi par Vonsoviča vēstulē minēto – viņa rīcībā esošo informāciju par shēmām, kuras tiek veidotas, lai no Latvijas valsts izkrāptu būtiskas, daudzu desmitu miljonu eiro mērāmas mantiskas vērtības - lai noskaidrotu, kādas valsts amatpersonas Vonsoviča minētajās shēmās ir iesaistītas. Tāpat pārbaudes ietvaros lūdzu izvērtēt arī paša Vonsoviča atbildību saistībā ar Krimināllikuma 315.pantā minēto iespējamo atbildību par neziņošanu," informējusi Dreimane.

Dreimane arī lūgusi Latvijas Zvērinātu advokātu padomei izvērtēt Vonsoviča darbības atbilstību zvērinātu advokātu profesionālās ētikas normām un advokatūras darbību reglamentējošiem normatīvajiem aktiem, iesniedzot šāda satura iesniegumu Ministru prezidentei un uzdodot premjerei veikt antikonstitucionālas darbības.

Valsts kancelejas direktori pašlaik vērtē premjeres Laimdotas Straujumas vadīta komisija, kurā ir Straujumas biroja vadītājs Ringolds Arnītis, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Guntis Puķītis.

Dreimane valsts pārvaldē strādā gandrīz 20 gadu.

BNS/Foto: Edijs Pālens/Ieva Lūka/LETA