foto: Ekrānuzņēmums no LTV raidījuma "Dienas ziņas"
Aculiecinieki par traģisko ugunsgrēku Ulbrokā: cilvēki palīgā sauca pie atvērtiem logiem
Izdeguši vairāk nekā 90 kvadrātmetri
112
2023. gada 16. februāris, 19:05

Aculiecinieki par traģisko ugunsgrēku Ulbrokā: cilvēki palīgā sauca pie atvērtiem logiem

Jauns.lv

15. februāra vakarā ugunsgrēkā daudzdzīvokļu ēkā Ulbrokā bojā gāja cilvēks. Ēkas pirmajā stāvā atradās bāriņtiesa un pasts, bet pārējos stāvos izvietoti dzīvokļi. Ugunsdzēsēji no degošās ēkas izglābuši 20 cilvēkus.

Ugunsdzēsēji glābēji izsaukumu uz notikuma vietu Ulbrokā saņēma plkst. 18.30. Dega četrstāvu māja. Gaiteņos liesmas un spēcīgs sadūmojums, bet cilvēki palīgā sauca pie atvērtiem logiem, Latvijas Televīzijai (LTV) trešdien stāstīja aculiecinieki.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) apstiprināja, ka cilvēki pašu spēkiem no mājas izkļūt nevarēja. Caur biezajiem dūmiem glābēji gāja uz katru dzīvokli un izglāba 20 cilvēkus. Diemžēl viens nama iemītnieks gāja bojā. Viņš bija iemītnieks dzīvoklī, kurā izcēlās ugunsnelaime.

Ekrānuzņēmums no Facebook. Trešdienas vakara traģiskais ugunsgrēks Ulbrokā

VUGD norāda, ka viņu nebija vairs iespējams glābt. No viņa dzīvokļa atklātas liesmas caur logiem šāvušās vēl pirms glābēju ierašanās.

Vietējie stāsta, ka, ierodoties ugunsdzēsējiem glābējiem, iesprostoto iedzīvotāju evakuācija notika ātri - gan izceļot caur logiem, gan izvedot pa piedūmotajiem gaiteņiem.

Glābšanas darbi gan nevedās bez sarežģījumiem. Kā LTV pastāstīja VUGD, nama plānojums ļāvis liesmām viegli izplatīties.

"Ēka ir koridora tipa, un stiprs sadūmojums uzreiz izplatījās pa visu ēku," LTV pastāstīja VUGD Rīgas reģiona pārvaldes 8. daļas vada komandieris Aleksejs Cikunovs. 

Darbu apgrūtinājušas arī aizslēgtās dzīvokļu durvis.

"Ugunsgrēka laikā mums jāpārbauda pilnīgi visas telpas. Cilvēki, kuri pirms tam evakuējās, aizslēdza durvis. Tās mums jālauž un jāpārbauda, vai tur nav cilvēku," pastāstīja Cikunovs, lūdzot iedzīvotājus šādā nelaimes gadījumā durvis atstāt neaizslēgtas.

Pilnībā izdeguši divi dzīvokļi un gaitenis. Kopējā degšanas platība bija 92 kvadrātmetri.

Ropažu pašvaldība uzreiz pēc trešdien notikušā ugunsgrēka Ulbrokā sniegusi palīdzību un izmitinājusi deviņas personas.

Ugunsgrēks izcēlies sociālajā namā, kurā dzīvokļi izvietoti trīs augšējos stāvos.

Šobrīd bāriņtiesa, pasta nodaļa un pašvaldības aģentūra "Saimnieks", kas bija izvietoti ēkas pirmajā stāvā, uz laiku ir slēgti.