Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
112

Somā elektroniskās cigaretes un, iespējams, pneimatiskā pistole. Skolnieks Ķekavā pieķerts pārdodot “saltus”

Jauns.lv/TV3

Ķekavā ik pa laikam policijas darbinieki apmeklē tuvējās apkaimes skolas un apskata bērnu somu un kabatu saturu. Pārbaužu laikā visai regulāri kāds jaunietis tiek pieķerts pārkāpjam likumu. Tā tas notika arī pagājušajā nedēļā, kad kādam Ķekavas vidusskolniekam palūdza iztukšot savas mugursomas saturu, vēsta TV3.

Somā elektroniskās cigaretes un, iespējams, pneima...

Policists uz galda izkrāmēja 39 iepakojumus ar elektroniskajām cigaretēm un ieroci, kas līdzinās pneimatiskajai pistolei. Četrpadsmit gadus vecais pusaudzis labi zināja, ka klasē nedrīkst ienest ne šaujamo, ne nikotīnu saturošās ierīces.

Jaunietis atzinās, ka produkciju sagādājis pārdošanai, izmantojot sociālās tīklošanās vietnes, kur piedāvā smēķējamās ierīces par salīdzinoši zemu cenu.

Ķekavas Pašvaldības policijas Nepilngadīgo lietu galvenā inspektore Sintija Jurjāne stāsta, ka ļoti daudzi skolēni mobilajās lietotnēs sazinās ar nezināmām personām, norunā tikšanās ar šiem nepazīstamajiem cilvēkiem un iegādājās no viņiem aizliegtās preces. Ņemot vērā aizliegto ierīču daudzumu pārkāpēja somā, visticamāk, zēns neiegādājās elektroniskās cigaretes pašlietošanai, bet gan lai tirgotu tās citām nepilngadīgām personām.

Policija aicina vecākus aprunāties ar savām atvasēm un atgādināt, ka smēķējamās vielas lietot vai glabāt ir aizliegts, pirms sasniegts 18 gadu vecums.

Jaunietim, visticamāk, kā sodu piemēros kādu audzinoša rakstura piespiedu līdzekli, piemēram, sabiedrisko darbu vai vizītes pie psihologa.