foto: Shutterstock
Astoņus gadus vecam ukraiņu zēnam Valmieras muzeja apmeklējums beidzas slimnīcā
Attēlam tikai ilustratīva nozīme.
112
2023. gada 11. februāris, 22:02

Astoņus gadus vecam ukraiņu zēnam Valmieras muzeja apmeklējums beidzas slimnīcā

Jauns.lv

Kādam astoņgadīgam ukraiņu zēnam pagalam neveiksmīgi beidzies Valmieras muzeja apmklējums. Viņš nonācis slimnīcā, bet muzejā vairs nevarēsim noraudzīties un paši veikt sveču liešanu, vēsta LSM.lv

Kā vēsta LSM.lv, puisēns uz Valmieras muzeju devās ar skolas biedriem. Sveču liešanas programmu muzejā īsteno jau 20 gadus, vēsta pašvaldība. Savukārt nelaimes brīdī bērnus uzraudzījuši divi muzeja pedagogi, kā arī pavadošais personāls no skolas. Karstā vaska liešanai tiek izmantoti speciāli augstām temperatūrām piemēroti trauki, taču viens no tiem neizturēja.

"Mums nav ne tādas ne zināšanas, ne iekārtas, lai katru šo trauku pārbaudītu. Šie trauki tiek izmantoti vairākkārt, nodarbības atkārtoti. Līdz ar to šī mikroplaisa, kādēļ šis trauks var saplīst vai veidoties mikroplaisa, nav paredzams," sacīja Valmieras novada domes pārstāve Kristīne Melece.

Pašvaldībā, kas notikušo pārrunājusi gan skolas, gan muzeja darbiniekiem, uzsvēra, ka notikušais nav saistīts ar bērnu nepieskatīšanu vai neuzmanīgu rīcību, vēsta LSM.lv.

Slimnīcā stāstīja, ka biežāk šādu gadījumu nav kļuvis, taču, ja applaucējums ir liels vai dziļš, slimnīcā būs jāārstējas ilgi, var būt nepieciešama arī ķirurģiska palīdzība. Konkrēto apdegumu ietekmēja arī tas, ka bērnam mugurā bija sintētiska materiāla apģērbs. “Tas var pielipt klāt pie ādas. Un tad vecāks, ko dara, gribēs noņemt šo apģērbu nost, vienkārši var ādas virsējo slāni, rupji sakot, noplēst nost," stāstīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ķirurgs Jānis Karlsons.