1dienas
19stundas
31minūtes
27sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Iveta Grigule: "Nākamais prezidents nebūs tik spēcīgs kā Bērziņš"
Pirms 4 gadiem, kad Bērziņu ievēlēja, Grigule bija viņam blakus. Par Bērziņa lielāko darbu Grigule uzskata attiecību uzlabošanu ar Centrālāziju.
Viedokļi

Iveta Grigule: "Nākamais prezidents nebūs tik spēcīgs kā Bērziņš"

Jauns.lv

Nākamais Valsts Prezidents (VP) nebūs tik spēcīgs kā esošais prezidents Andris Bērziņš, intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Iveta Grigule ("ZZS").

Iveta Grigule: "Nākamais prezidents nebūs tik spēc...

"Situācija ar šo lēmumu [Bērziņa nekandidēšanu] neuzlabojas. Es neesmu vīlusies. Nedabūsim ne skaistāku, ne labāku [prezidentu] viņa vietā. Nākamais kandidāts nebūs tik spēcīgs," teica Grigule. Deputāte arī uzsvēra, ka partijām nav izdevīgi spēcīgi un neatkarīgi kandidāti.

Vērtējot Bērziņa iespējamās izredzes Saeimā, Grigule uzsvēra, ka prezidentam pārvēlēšanai parlamentā balsu esot bijis pietiekami. "Patiesība ne vienmēr ir acīmredzama," uzskata deputāte. Grigule arī norādīja, ka viens no būtiskākajiem darbiem, kurus paveicis Bērziņš, ir attiecību uzlabošana ar Centrālāziju.

Pašreizējais Valsts prezidents Andris Bērziņš nolēmis nekandidēt uz otro termiņu, informēja Valsts prezidenta kancelejā. Prezidenta atbilde tika gaidīta jau ilgāku laiku. Viņš minēja, ka lēmumu pieņems, izvērtējot pēdējā gada rezultātus.

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa iepriekš pauda, ka Bērziņa pārvēlēšanai nepietiek balsu Saeimā. Atbalstu Bērziņam bija paudusi vienīgi koalīcijā esošā Zaļo un zemnieku savienība. Bērziņš Valsts prezidenta amatu ieņem kopš 2011.gada 8.jūlija.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA