foto: Evija Trifanova/LETA
Deputātiem vēsāks un tumšāks: pajautājām Saeimai, cik sanācis ietaupīt energoresursu krīzes laikā
Saskaroties ar straujo energoresursu cenu pieaugumu, arī parlaments, līdzīgi kā citas iestādes, rīkojās, lai mazinātu patēriņu un iespējami minimizētu izmaksu pieaugumu.
Sabiedrība
2023. gada 6. februāris, 06:12

Deputātiem vēsāks un tumšāks: pajautājām Saeimai, cik sanācis ietaupīt energoresursu krīzes laikā

Jauns.lv

Ņemot vērā nesenajos mēnešos piedzīvoto energoresursu izmaksu straujo kāpumu, gan pašvaldību, gan arī valsts iestādes plānoja ierobežot savu komfortu taupības nolūkos. Liela daļa atbildības gūlās arī uz pašu deputātu un valsts amatpersonu pleciem, ikdienā divreiz padomājot – izmantot liftu, atstāt ieslēgtu gaismu?

Vēl pērn Saeimā Jauns.lv pastāstīja, ka no dažādiem taupības nolūkos ieviestiem nosacījumiem neizbēgt arī jaunievēlētajiem deputātiem.

Viņiem bija paredzēts lēmumus pieņemt un tautai kalpot nedaudz tumšākās, vēsākās telpās, saskaņā ar Saeimas Preses dienesta sniegto informāciju.

Atkārtoti vērsāmies parlamentā, lai noskaidrotu, vai iepriekšējā gadā piekoptie taupības pasākumi ir noveduši pie rezultātiem.

Pie Saeimas piemin 1991.gada janvāra barikādes

Šodien, 20.janvārī, atceroties 1991.gada janvāra barikāžu notikumus, pie Saeimas nama tika iedegts atmiņu ugunskurs. Tradicionāli pie Saeimas nama pulcējās barikāžu ...

gallery icon

Saeimā bija par diviem grādiem vēsāks

Saskaroties ar straujo energoresursu cenu pieaugumu, arī parlaments, līdzīgi kā citas iestādes, rīkojās, lai mazinātu patēriņu un iespējami minimizētu izmaksu pieaugumu.

Lai mazinātu elektroenerģijas patēriņu, tika samazināts apgaismojuma līmenis koplietošanas telpās, un diennakts tumšajā laikā vairs netiek izgaismotas ēku fasādes, informēja Saeimas preses dienestā.

“Arī Saeimā strādājošie tika aicināti pārskatīt savus elektroenerģijas lietošanas paradumus, piemēram, izvērtēt nepieciešamību izmantot liftus, izvairīties no elektrisko sildītāju izmantošanas un, atstājot kabinetu, vienmēr izslēgt gaismu,” teikts rakstiskā preses dienesta atbildē.

Papildus tam apkures sezonā gaisa temperatūra Saeimas ēkās tika samazināta par diviem grādiem.

Saskaņā ar Saeimas sniegto informāciju, kopējais elektrības patēriņš 2022. gada novembrī un decembrī ir bijis par pieciem procentiem mazāks nekā gadu pirms tam.

Būtiski samazinājies arī gāzes patēriņš, veicot izmaiņas darba organizācijā ēku kompleksā Saeimas autobāzē.

Gāzes patēriņš pagājušā gada oktobrī bija par 67 procentiem mazāks nekā gadu iepriekš, novembrī – par 28 procentiem mazāks, bet decembrī – par 31 procentu mazāks, informēja Saeimā.

Jāpiebilst, ka konkrētas summas un rēķinu apmērus parlamentā neatklāja.