Jēkabpils pēc plūdiem, 2023. gada 21. janvāris

Jēkabpils plūdu novēršanas darbos liela loma bija Civilās aizsardzības komisijas pieredzei, atklāja Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP). Viņš ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 30. janvāris, 23:32

Upēs pazeminās ūdenslīmenis, tomēr daudzviet ir applūdušas palienes

Jauns.lv

Aizvadītajā diennaktī Daugavas augštecē ūdenslīmenis pazeminājās par 2 līdz 22 centimetriem, Piedrujas-Pļaviņu posmā par 9 līdz 16 centimetriem. Daugava gar krastiem saglabājas piesalas un upē iet reti vižņi, kā arī novērojama sniega putra, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” (LVĢMC).

Pie Jēkabpils gar krastu ir ledus krautņi, lejpus un augšpus Pļaviņām ledus sablīvējums.

Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis svārstījās  apmēram 6 centimetru robežās. Daugavas baseina upēs gar krastiem piesalas, vietām iet reti vižņi vai sniega putra ūdenī. Aiviekstē pie nepilna ledus sega un sniegūdens lāmas, Pededzē pie Litenes ledus sega un Ogres lejtecē gar krastu ledus krautņi.

Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils sāk samazināties. Pirmdienas, 16. janvāra, rīts

Jēkabpilī plūdu situācija ir stabilizējusies Daugavas labajā krastā jeb Krustpils pusē, bet kreisajā krastā stāvoklis joprojām ir nestabils, šorīt TV3 ...

gallery icon

Gaujas augštecē un lejtecē ūdenslīmenis paaugstinājās par 3 līdz 13 centimetriem, bet vidustecē pazeminājās par 7 līdz 14 centimetriem. Gaujā pie Velēnas ledus sega, pie Valmieras gar krastu ir piesalas un upē iet reti vižņi, Siguldas-Carnikavas posms brīvs no ledus. Gaujas baseina upēs ūdenslīmenis paaugstinājās par 1 līdz 5 centimetriem. Gaujas baseina upēs pārsvarā gar krastiem ir piesalas, bet Tirzā pie Lejasciema saglabājas ledus sega.

Salacā ūdenslīmenis paaugstinājās par 1 līdz 3 centimetriem, upē gar krastiem piesalas, bet Salacas baseina upēs ūdenslīmenis pazeminājās par 3 līdz 5 centimetriem, gar krastiem piesalas, vietām ledus sega.

Lielupes augštecē ūdenslīmenis pazeminājās par 6 līdz 9 centimetriem, bet Jelgavas-Slokas posmā paaugstinājās par 3 līdz 22 centimetriem. Lielupe ir brīva no ledus. Lielupes baseina upēs ūdenslīmenis pazeminājās par 2 līdz 23 centimetriem, upes brīvas no ledus.

Ventā ūdenslīmenis paaugstinājās par 1 līdz 8 centimetriem, bet Ventas baseina upēs ūdenslīmenis svārstījās ar tendenci paaugstināties. Upes brīvas no ledus.

Upēs samazinās notece, turpinās ledus sākotnējo formu veidošanās Latvijas centrālās un austrumu daļas upēs, iet vižņi un sasalst ledus sablīvējumi. Augšpus posmiem, kuros saglabājies ledus, krājas jaunais ledus un paaugstinās ūdenslīmenis.