Autora balvu šogad saņems Pēteris Krilovs, Jēkabs Nīmanis, Jānis Joņevs un Miķelis Fišers
Latvijā Autora balvas šogad tiek pasniegtas otro reizi.
Kultūra
2015. gada 14. aprīlis, 13:44

Autora balvu šogad saņems Pēteris Krilovs, Jēkabs Nīmanis, Jānis Joņevs un Miķelis Fišers

Jauns.lv

Pasaules Grāmatu un autortiesību dienas priekšvakarā ikgadējo Autora balvu šogad saņems Pēteris Krilovs, Jēkabs Nīmanis, Jānis Joņevs un Miķelis Fišers, pavēstīja AKKA/LAA Kultūras un izglītības fonda pārstāve Ieva Kolmane.

Pasaules Grāmatu un autortiesību diena ir 23.aprīlis.

Režisors Pēteris Krilovs balvu saņems par dokumentālo filmu "Uz spēles Latvija", komponists Jēkabs Nīmanis – par mūziku Latvijas Nacionālā teātra izrādei "Raiņa sapņi", rakstnieks Jānis Joņevs – par romānu "Jelgava '94", mākslinieks Miķelis Fišers – par izstādi "Netaisnība" Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā.

Autora balvu piešķir biedrības AKKA/LAA pārstāvētam Latvijas autoram par vienu darbu, kas publiskots iepriekšējo divu gadu laikā no marta līdz februārim. Balva dibināta 2014.gadā, lai uzturētu Latvijas kultūras radītāju savstarpējās koleģiālās solidaritātes garu, atzīmētu autoru izcilus sasniegumus, stiprinātu intelektuālā darba veicēju pašapziņu un pievērstu uzmanību autoru organizācijai, kas nodrošina autoru mantisko tiesību īstenošanu Latvijā.

Balvu AKKA/LAA pasniegs 22.aprīlī Autoru pusdienās restorānā "Bibliotēka Nr.1". Laureāti saņems koktēlnieka Jāņa Straupes un metālmākslinieka Arvīda Endziņa metālā veidoto skulptūru – laivu vai augošu mēnesi, kurā sākas vai beidzas kāpnes. Autora pusdienu laikā laureātu bankas konts papildināsies arī ar 1111 eiro, kas paredzēti kā atbalsts jaunu darbu tapšanai.

2014.gadā Autora balvu saņēma tulkotāja Maima Grīnberga, horeogrāfe Olga Žitluhina, scenogrāfs Andris Freibergs un komponists Vilnis Šmīdbergs.

Latvijā Autora balvas šogad tiek pasniegtas otro reizi, savukārt citās Eiropas valstīs šāda radošo cilvēku godināšana notiek jau ilgstoši.

BNS/ Publicitātes foto