foto: LETA
Visā Latvijā novēroti interneta un mobilo sakaru traucējumi: kāpēc tā noticis?
Sabiedrība
2023. gada 9. janvāris, 15:12

Visā Latvijā novēroti interneta un mobilo sakaru traucējumi: kāpēc tā noticis?

Jauns.lv/LETA

Saistībā ar tehnoloģisku avāriju VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" (LVRTC ) infrastruktūrā, šobrīd nav pieejami vai ir ierobežoti LVRTC datu centra un uzticamības pakalpojumi, liecina LVRTC ieraksts sociālajā vietnē "Twitter".

Kā novēroja portāls Jauns.lv, daudziem iedzīvotājiem pēc 14:15 vairāk nekā pusstundu nebija pieejami nekāda veida telefona vai mobilie sakari.

Iedzīvotājiem joprojām var nebūt pieejamas arī vairāku valsts pārvaldes resursu interneta vietnes.

LVRTC norāda, ka paredzamais avārijas novēršanas laiks ir aptuveni 30 minūtes.

LVRTC pārstāve Vineta Sprugaine telefonsarunā ar Jauns.lv informēja, ka šobrīd plašāka informācija par to, kas jau pausts iestādes oficiālajos sociālajos tīklos, nav pieejama. Sabiedrība tiks informēta plašāk pie pirmās iespējas.

LVRTC pārstāve gan apgalvoja, ka sociālajos tīklos paustais sašutums, ka "pazuduši visi sakari", ir pārspīlējums - tehnoloģiskā ķibele bijusi, taču valsts bez sakariem nav palikusi.

LVRTC ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī. 

Uzņēmuma apgrozījums 2021. gadā bija 22,065 miljoni eiro, bet peļņa - 4,627 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. LVRTC pārvalda valstij piederošās mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" daļas.