foto: LETA
Čakša par padomnieku pieņem kolēģi no veselības ministres amata laikiem
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša
Politika
2023. gada 3. janvāris, 15:30

Čakša par padomnieku pieņem kolēģi no veselības ministres amata laikiem

Jauns.lv/LETA

Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) biroju vadīs finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmuma "Twino" bijusī izpilddirektore un valdes priekšsēdētāja Karīna Caunīte-Orupe, informē Izglītības un zinātnes ministrija.

Par ministres palīgu apstiprināts Romāns Gagunovs, par ministres padomnieku stratēģiskās komunikācijas jautājumos pieņemts sabiedrisko attiecību strādājušais Sergejs Ancupovs, kurš 2018.gadā jau bija Čakšas kā veselības ministres padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos.

Kariņa otrā valdība sanākusi uz pirmo sēdi

Otrdien, 20. decembrī, norisinājusies Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) otrās valdības pirmā darba sēde.

gallery icon

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 2010.gadā Ancupovs uz pavisam īsu brīdi bija laikraksta "Diena" galvenais redaktors. Toreizējais "Dienas" menedžeris Uldis Salmiņš savā blogā savulaik rakstīja, ka Ancupovu šim amatam virzījuši Andra Šķēles cilvēki. "Sākotnējais Šķēles/Ancupova plāns šķita - izdzīt ārā visu redakciju, pa kaktiem salasīt kādus skribentus, kuri kaut kā aizpildītu avīzi. Galvenais ir likvidēt Ēlertes laika vērtības redakcijā, viss pārējais, tai skaitā, kāda pēc tam izskatīsies avīze, bija sekundārs," rakstīja Salmiņš.

Ministres ārštata padomnieka sporta jautājumos amatā iecelts basketbola treneris Ainars Bagatskis. Bagatskis bijis profesionāls basketbolists, daudzus gadus spēlējis Latvijas izlasē un ir tās visu laiku rezultatīvākais spēlētājs, pēc tam bijis arī izlases galvenais treneris, ar komandu Eiropas čempionātā 2017.gadā izcīnot 5.vietu, kas ir labākais rezultāts kopš neatkarības atjaunošanas.

Viņš trenējis daudzus profesionālos klubus, tostarp Eirolīgas, bet patlaban ir Ukrainas basketbola izlases un Rumānijas kluba "Voluntari" galvenais treneris.