foto: Reinis Inkēns, Saeima
Palikuši divi jautājumi, kuros topošās koalīcijas partneriem esot atšķirīgi viedokļi
Edgars Tavars
Politika
2022. gada 21. novembris, 14:49

Palikuši divi jautājumi, kuros topošās koalīcijas partneriem esot atšķirīgi viedokļi

Jauns.lv/LETA

Topošās koalīcijas partneriem atšķirīgi viedokļi par sezonālā, mazkvalificētā darba spēka piesaisti lauksaimniecībā no ārvalstīm un samazinātās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes noteikšanu pārtikas pamata produktiem.

Valdības deklarācijas zemkopības un mežsaimniecības darba grupas vadītājs, "Apvienotā saraksta" (AS) viens no līderiem Edgars Tavars pastāstīja, ka valdības deklarācijas sadaļa šajās jomās kopumā izveidota bez problēmām.

Palikuši esot tikai divi jautājumi, kuros nav vienošanās. Viena no koalīcijas partijām neatbalsta pašreizējo piedāvājumu par sezonālā, mazkvalificētā darba spēka piesaisti lauksaimniecībā, skaidroja Tavars.

14. Saeimas sēde 17. novembrī

14. Saeimas sēde 2022. gada 17. novembrī.

gallery icon
51

AS politiķis norādīja, ka lauksaimnieki aktualizējuši to, ka sezonālie viesstrādnieki no ārvalstīm jāpiesaista, lai piemēram, sezonas laikā uz lauka nesapūtu un varētu novākt zemenes. Līdz šim šos darbiniekus tiek mēģināts piesaistīt caur Poliju, līdz ar to arī nodokļi aiziet uz Poliju, nevis tiek samaksāti Latvijā, atzīmēja Tavars.

Tāpat arī attiecībā uz priekšlikumu par samazinātās 5% PVN likmes piemērošanu primārajiem pārtikas produktiem viens no politiskajiem spēkiem tam nav piekritis, atzīmēja darba grupas vadītājs.

Zvēresta nodošana 14. Saeimas pirmajā sēdē

Ievēlētie deputāti nodot zvērestu.

gallery icon
196

Tavars nekomentēja, kuri politiskie spēki neatbalsta attiecīgos priekšlikumus, taču iepriekš pret darbaspēka ievešanu allaž ir iebildusi Nacionālā apvienība, savukārt ieceri atbalstījuši uzņēmēji, kurus vairāk pārstāv AS. Savukārt pret PVN samazināšanu pārtikai iepriekš iebilduši "Jaunās vienotības" politiķi.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.