1dienas
19stundas
38minūtes
31sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sabiedrība

Ludzas žurnāliste: Elksniņa un Bartaševiča izteikumi parāda, ka viņi ir pret Latviju un gaida šeit “putinistus”

Jauns.lv

Pēdējo nedēļu notikumi saistībā ar okupācijas pieminekļu demontāžu Latvijā un ar tiem saistītie Daugavpils mēra Andreja Elksniņa un Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča publiski paustie izteikumi “viennozīmīgi norauj visas Latgales politiķu maskas un parāda, ka viņi ir pret Latviju un gaida šeit “putinistus””, TV24 raidījumā “Dienas personība” savu redzējumu pauž laikraksta “Ludzas Zeme” galvenā redaktore Laima Linuža.

Ludzas žurnāliste: Elksniņa un Bartaševiča izteiku...

Mēnesi pēc Krievijas iebruka sākuma Ukrainā vietējie iedzīvotāji Latgalē – gan latgalieši, gan mazākumtautības pārstāvji – sāka pieņemt valsts virzienu, kas bija atbrīvoties no okupācijas simboliem. “Kas notika? Uz šī te mierīgā fona, kur lielākā daļa atbalstīja valsts pozīciju, pēkšņi izpeld ļoti sarkanais Elksniņš, par kura intelektu es sen nebiju īpaši augstās domās,” saka L. Linuža.

Lai arī pirmos Daugavpils mēra izteikumus par Krievijas agresiju Ukrainā vēl varēja pozicionēt kā savas pozīcijas paušanu, laikraksta “Ludzas Zeme” galveno redaktori šokēja Rēzeknes mēra izteikumi par pilsētas padomju pieminekli, kas iesaukts par "Aļošu". “Līdz šim Bartaševičs ieņēma, kā teikt, korektu pozīciju – viņš nepauda naidīgu attieksmi pret ukraiņiem, utt. Tagad viņš ir sakūdījis Latgales tautu! Turklāt viņš Facebook, es domāju ar ļoti tālejošiem mērķiem, pauda savu viedokli krievu valodā. Es domāju, ka tā ir kāda vienošanās vai viņa mērķis, lai tieši Krievijas propagandas televīzija paķertu viņa izteikumus un ieliktu savos raidījumos un tas ir arī noticis,” pārliecināta L. Linuža.