14. Saeimas pirmā sēde

2022. gada 1. novembrī uz pirmo sēdi dodas 14. Saeimas deputāti.

gallery icon
Politika
2022. gada 1. novembris, 17:55

"Jaunās Vienotības" frakciju Rīgas domē vadīs Pulks

Jauns.lv / LETA

"Jaunās Vienotības" frakciju Rīgas domē vadīs Olafs Pulks, informēja partiju apvienības pārstāve Silvija Reinberga.

Partiju apvienības "Jaunā Vienotība" Rīgas domes deputāti par frakcijas vadītāju šodien ievēlēja Pulku. Frakcijas vadītāja vietnieka pienākumi uzticēti deputātam Edgaram Ikstenam.

Pulks Rīgas domē ievēlēts vairākkārt kopš 2005.gada un ir viens no pieredzējušākajiem Rīgas domes deputātiem. Rīgas pašvaldības ārkārtas vēlēšanās 2020.gadā viņš atkārtoti ieguva rīdzinieku mandātu darbam galvaspilsētas domē, kur vada Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteju, kā arī strādā Finanšu un administrācijas lietu komitejā.

Ikstens ir partijas "Vienotība" ārlietu sekretārs ar ilggadīgu pieredzi darbā Rīgas domē.

Jauns frakcijas vadītājs bija jāievēl, jo tās līdzšinējais priekšsēdētājus Uģi Rotbergu ievēlēja 14. Saeimā un šodien tika apstiprinātas viņa deputāta pilnvaras parlamentā.

Zvēresta nodošana 14. Saeimas pirmajā sēdē

Ievēlētie deputāti nodot zvērestu.

gallery icon

"Jaunā Vienotība" ir partiju apvienība, ko veido piecas partijas - "Vienotība", "Kuldīgas novadam", "Tukuma pilsētai un novadam", "Valmierai un Vidzemei", "Jēkabpils reģionālā partija", savukārt ar "Latgales partiju" apvienībai ir ilgstoša sadarbība kā pašvaldību, tā Saeimas darbā. Partiju apvienības valdes priekšsēdētājs ir Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.