Novadu ziņas
2022. gada 14. oktobris, 06:06

Rindas kā uz popzvaižņu koncertiem! Liepājā svaigas zivis tirgo tieši no kuģa

Jauns.lv

Tagad, kad pārtikas un arī zivju cenas krietni augušas, Liepāja ir iespēja iepirkties nevis veikalā, bet tieši no zvejnieku kuģa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tirdzniecības kanāla malā līdzās Jahtu ostai, jau daudzus gadus paša lomu tirgo jūrmalciemnieks, zvejnieks Oskars Kadeģis. Zivju gribētāji jau stundu pirms tirdzniecības sākuma sanākuši krietni pāri simtam. No kuģa Silje šoreiz pievedumā mencas, vidējās par pieciem eiro kilogramā, mazās – trīs eiro, vimbas arī par trīs, bet mencu aknas par četriem. Visi jūras labumi ļoti aši izpirkti – prece ir svaiga, kvalitatīva.

“Esmu kapteinis vairākās paaudzēs. Gan mans vectēvs, gan tēvs bija jūras kapteiņi. Es esmu dzimis skaistajā Jūrmalciemā pie Baltijas jūras. Tagad gan vairāk bāzējos Liepājā, jo tādai liellaivai mazajā ciematā nav vairs īsti kur palikt,” “Kas Jauns Avīzei” teic Oskars.

foto: Modris Helds
Kapteinim Oskaram Kadeģim (pa kreisi) palīdz tirgoties 16 gadu vecais dēls Gustavs. Oskara vectēvs un tēvs bija jūras kapteiņi, par dēlu vēl laiks rādīs.

Zvejniecība ir viņa dzīvesveids un arī sirdslieta: “Jūrmalciemā man ir zivju kūpinātava, piedāvājam sezonālās zivis – mencas, butes, asarus, arī Baltijas lašus, skumbriju. Pēc labas zivs ir pieprasījums.”

Oskars met tīklus visu gadu, mainās tikai nozvejotās zivis. Tagad, rudenī, ir mencas, butes, vimbas. Liepājā tirgoties ar zivīm viņš sāka pirms 13 gadiem ar citu laivu. “Zivīm, protams, arī cena aug, nevaram par pašizmaksu pārdot, tad paši nevarētu galus savilkt kopā,” teic zvejnieks. Vairāk lasiet jaunajā “Kas Jauns Avīzē”.

 

Tēmas