foto: LETA
Piektdien atklās jaunizbūvēto veloceļu "Centrs-Ziepniekkalns"
Velosipēdists.
Runā Rīga
2022. gada 13. oktobris, 12:15

Piektdien atklās jaunizbūvēto veloceļu "Centrs-Ziepniekkalns"

Jauns.lv/LETA

14.oktobrī plkst.11 tiks atklāts jaunizbūvētais veloceļš "Centrs-Ziepniekkalns", informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Atklāšanas pasākumā tiks izbraukts veloceļa maršruts. Brauciens sāksies pretī Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Zinātņu mājai un noslēgsies pretī Ziepniekkalna vidusskolai.

Jaunā veloceļa kopgarums ir nepilni seši kilometri, un tas nodrošinās velotransporta savienojumu starp centru, Latvijas Universitātes Akadēmisko centru Torņakalnā un vienu no lielākajām Rīgas apkaimēm - Ziepniekkalnu.

Veloceļa būvniecība tika sākta 2021. gada rudenī un noslēdzās šī gada oktobrī. Projekta ietvaros ir izbūvēts no gājējiem un autosatiksmes atdalīts veloceļš, veikti satiksmes organizācijas uzlabojumi, kā arī iestādīti aptuveni 400 jauni košumkrūmu stādi. Darbus veica ceļu būves uzņēmums SIA "Binders".

Veloceļa "Centrs-Ziepniekkalns" plānotās izmaksas ir 1 796 680 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Iespējams šī summa varētu tikt palielināta sadārdzinājuma dēļ atsevišķās pozīcijās.