112
2022. gada 27. septembris, 16:44

Sieviete Daugavgrīvā ziņo par mazu bērnu, kurš pārkāries pāri lodžijas malai

Jauns.lv

Svētdien, 25. septembrī, neilgi pēc plkst. 17.00 Rīgas pašvaldības policija (RPP) saņēmusi izsaukumu no kādas Daugavgrīvas daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājas, ka uz kaimiņu balkona atrodas mazgadīgs bērns, kurš bīstami esot pārkāries pāri lodžijas malai.

Piebraucot pie norādītās mājas, pāri lodžijas malai neviens bērns nebija redzams. Kārtības sargi devās uz dzīvokli, kura durvis atvēra jauna sieviete. Viņa skaidroja, ka īslaicīgi esot aizgājusi uz veikalu pakaļ pārtikai, tāpēc abas meitas tajā brīdī esot uzticējusi pieskatīt savai vecmammai un viņas vīram.

Policijas darbinieku ierašanās brīdī viena no meitām raudāja, tomēr ātri nomierinājās un kļuva dzīvespriecīga. Dzīvesvietā valdīja sadzīviska nekārtība, tomēr antisanitāri apstākļi netika konstatēti. Tāpat bērnu māte bija ļoti saprotoša un spējīga parūpēties par meitenēm.

Pārrunu laikā noskaidrojās, ka vecmamma un viņas vīrs ir alkohola reibumā, tādēļ nepamanīja, ka viena no mazmeitām kādā brīdī bija izgājusi uz lodžijas. Tāpat vecvecāki uzskatīja, ka ar meitenēm nekas neesot noticis un viņas tikai esot spēlējušās.

Kārtības sargi veica pārrunas ar visām personām dzīvesvietā un informēja par sekām, ja atkārtosies situācijas, kas apdraud bērnu dzīvību.

RPP atgādina, ka bērnus līdz 7 gadu vecumam nedrīkst atstāt bez uzraudzības, kā arī bērnu pieskatītājiem ir jābūt skaidrā un spējīgiem par bērnu parūpēties.