Sabiedrība
2022. gada 4. oktobris, 07:14

Patiesība par meliem: valstī viss ir slikti – kā Kremlis cenšas ietekmēt Latvijas sabiedrību

Jauns.lv

Kremļa vēlmi ietekmēt sabiedrības domu Latvijā un citviet pasaulē neviens neapšauba. Šo uzdevumu pilda gan virkne mediju, gan arī interneta provokatori.

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vadošā digitālās vides pētnieceNika Aleksejeva atzīst, ka Kremļa varenība lielā mērā ir mīts. Krievijas resursi Latvijā nav tik ietekmīgi, kā tai gribētos, tomēr tas nenozīmē, ka drīkst zaudēt modrību. Viens no virzieniem, kurā strādā Maskavas stratēģi, ir vēstījums, ka Latvija ir neizdevusies valsts, ka šeit viss ir slikti. Aleksejeva atzīst, ka līdz šim Kremļa ietekme uz sabiedrības viedokli nav pētīta, tomēr Ukrainas piemērs liecina – izslēdzot Krievijas informācijas kanālus, ir iespējams būtiski mainīt sabiedrības attieksmi.

Skaties video un uzzini arī par citām taktikām, ko izmanto Krievijas propaganda Latvijā.

Patiesība par meliem ir SIF/MAF atbalstīts projekts, kura mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni un informētību par melu izplatīšanas tehnoloģijām internetā

Projektu finansē "Mediju atbalsta fonds" no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par "Patiesība par meliem" saturu atbild SIA Izdevniecība "Rīgas Viļņi".