112
2022. gada 24. septembris, 14:44

"Bolderāja" atkal redzama pareizajās krāsās; vandaļu postījumi ir sakopti

Jauns.lv

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par to, ka Rīgā aizvadītajā naktī nezināmi vandaļi Krievijas karoga krāsās nokrāsojuši uzrakstu "Bolderāja".

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma panta par huligānismu, paziņoja Valsts policijā.

Uzraksts ir izvietots pirms iebraukšanas Bolderājas mikrorajonā. Uzraksts ne tikai nokrāsots kaimiņvalsts karoga krāsās, bet uz tā arī uzķēpāts uzraksts angļu valodā.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis sociālajos tīklos drīz viena norādīja, ka notikums ir piefiksēts un pašvaldības darbinieki jau rīkojas. Pēc sabiedrības iniciatīvas izveidotais vides objekts drīz atkal būs tīrs un balts.

Staķis arī pateicas teritorijas labiekārtošanas pārvaldei par operatīvo iesaisti, un vietējiem iedzīvotājiem par informēšanu, kā arī pamatoto sašutumu.

Drīz vien tas arī piepildījās un Bolderājas uzraksts atkal bija tīrs.

Bolderājā bija satiekami arī uzraksta tīrīšanu neatbalstoši indivīdi.

Savu sašutumu neslēpj arī soctīklu lietotāji.

"Un tad brīnās, kāpēc visi domā, ka Bolderājā dzīvo tikai atsaldēti idioti..." norāda soctīklu lietotājs Raivis Millers.

"Kāpēc krieviemm doties nomirt Ukrainā, ja viņš var netraucēti atbraukt uz LV un Bolderājā dzīvot kā dzimtajā Rjazaņā?" retoriski jautā kāds cits soctīklu lietotājs.

"Braucot cauri Bolderājai paveras nepatīkams skats. Šodien krāsa Bolderājā - rīt artilērijas koriģēšana," norāda Mārtiņš Krusts.

Kāds vietējais iedzīvotājs krievu valodā dod savus ieteikumus, kā jārīkojas Latvijā dzīvojošiem rašistiem.