Kampaņas "Elektrotehnikas šķirošanās tūre" noslēguma pasākums

15. septembrī TC "Domina Shopping" norisinājās pirmās elektrotehnikas ātrjaukšanas sacensībām Latvijā un kampaņas "Elektrotehnikas šķirošanās tūre" noslēguma pasākums.

gallery icon
Sabiedrība
2022. gada 15. septembris, 17:45

FOTO: kampaņas "Elektrotehnikas šķirošanās tūre" noslēguma pasākums

Jauns.lv

15. septembrī TC "Domina Shopping" norisinājās pirmās elektrotehnikas ātrjaukšanas sacensības Latvijā un kampaņas "Elektrotehnikas šķirošanās tūre" noslēguma pasākums.

Elektrotehnikas savākšana ir tikai viens no tās apsaimniekošanas posmiem. Svarīgi panākt, lai cilvēkiem nevajadzīgā tehnika nonāktu pārstrādē un atkārtotā apritē, tostarp attīstot arī preču remontēšanas un atkārtotas izmantošanas risinājumus.

Lai aktualizētu elektrotehnikas nepareizas apsaimniekošanas kaitīgumu un veicinātu iedzīvotāju interesi par elektrotehnikas šķirošanu, kā arī noskaidrotu, cik daudz laika aizņem vienas elektroierīces izjaukšana pirms labošanas vai sastāvdaļu sagatavošanas pārstrādei, kampaņas "Elektrotehnikas šķirošanās tūre" noslēguma pasākumā Latvijā pazīstamas personas – reperis rolands če, ētera personība un dīdžejs Toms Grēviņš, dziedātāja Katō un raidījumu vadītāja Beta Beidz jeb īstajā vārdā Beāte Bērziņa – piedalījās pirmajās elektrotehnikas ātrjaukšanas sacensībās Latvijā.