112
2022. gada 12. septembris, 23:52

Zēns nolikts gulēt mājā, kurā ir vissiltāk. Zināms vairāk par traģēdiju Pārdaugavā, kur ugunsgrēkā bojā gāja bērns

Jauns.lv

Naktī kādā privātmājā Rīgā, Pārdaugavā, aizdegušās sadzīves mantas, kas bija novietotas pārāk tuvu krāsnij. Turpat istabā gulēja mazs puisēns, kurš diemžēl miegā nespēja noreaģēt. Tobrīd namā neatradās arī neviens pieaugušais, kas varētu palīdzēt, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Jauns.lv jau ziņoja, ka Rīgā naktī uz pirmdienu ugunsgrēkā dzīvojamā mājā gājis bojā bērns.

Ap plkst.1 glābēji devās uz vienstāva dzīvojamo māju, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā glābējus sagaidīja aculiecinieks, kas ar dārza šļūteni bija sācis dzēšanas darbus. Ugunsdzēsēji nekavējoties sāka pārmeklēt ēku un spēcīgā sadūmojumā vienā no istabām gultā atrada bērnu. Atbraukušie mediķi konstatēja bērna nāvi.

Vairāk par notikušo uzzinājis TV3 raidījums "Degpunktā".

To, ka naktī blakus mājā notikusi nelaime, lielākā daļa kaimiņu nemaz nepamanīja. 12. septembrī ielā ir klusi un mierīgi, nekas arī neliecina par traģēdiju. Vien koka namiņa pirmajā stāvā plaši atvērtais logs šķiet aizdomīgs, ņemot vērā ne īpaši siltos laikapstākļus.

Izdegusī platība ēkā ir samērā niecīga - vien divi kvadrātmetri, bet diemžēl ar to pietika, lai vairāku cilvēku dzīves krasi mainītos. Ap vieniem naktī adresē atgriezās kāda sieviete un bija pirmā, kas pamanīja ēkā dūmus. Viņa ar dārza šļūteni pati mēģinājusi dzēst liesmas.

Kā raidījumam norāda ugunsdzēsēji, ugunsgrēku izraisījusi pārkurināta krāsns un tai blakus noliktās sadzīves mantas, kas izraisījušas sadūmojumu.

Mediķi cīnījās par septiņus gadus vecā zēna dzīvību, bet diemžēl nesekmīgi.

Neoficiāla informācija liecina, ka bērniņš bija nolikts gulēt mājā, kurā ir vissiltāk, savukārt zēna tēvs snauda turpat netālu esošajā vagoniņā.

Aprunājoties ar kaimiņiem, "Degpunktā" noskaidroja, ka visa ģimene svētdien bija redzēta īpašumā, bet puisēna māte vakarpusē devusies prom. "Degpunktā" zināms, ka viņa negadījuma vietā ieradās naktī, jau pēc tam, kad ugunsdzēsēji glābēji bija ķērušies pie ugunsgrēka apslāpēšanas.

Uzzinot par traģēdiju, apkārtējie ir šokēti. Kaimiņi esot jauki cilvēki, kas rīko zirgu izjādes. Abi vecāki rūpējušies par dēlu un viņu cītīgi pieskatījuši. Zēnam bijušas veselības problēmas.

Ugunsdzēsēji vēlreiz atgādina, ka mājokļos nepieciešams ierīkot dūmu detektorus.