Sabiedrība
2022. gada 12. septembris, 12:15

VIDEO: uz Ukrainu dodas Latvijā pīti maskēšanās tīkli, vajadzīgs siltais apģērbs

Jauns.lv

No Latvijas uz Ukrainu dosies iespaidīgs daudzums Latvijā pītu maskēšanās tīklu. Atsaucoties uz biedrības “TEV” izsludināto tīklu pīšanas zibakciju, savākti ap 20 dažādu lielumu tīklu, daži izmērā četri reiz seši metri, citi trīs un pat četras reizes lielāki. Ar maskēšanās tīkliem Ukrainas aizstāvji apklāj savus auto, citu kaujas tehniku un maskē savas apmešanās vietas.

Tīklu pīšanas akciju rosināja vairākas apstākļu sakritības. Vispirms biedrība saņēma apjomīgu nolietota armijas apģērba ziedojumu, kas derīgs tikai tīklu pīšanai, tad – zvejnieku tīklu dāvinājumu, un tad no frontes pienāca lūgums pēc maskēšanās tīkliem. Izdzirdot par akciju, cilvēki bija gatavi ne tikai sapīt jaunus, bet nodot jau gatavus tīklus. Šomēnes uz Ukrainu dosies gan Natālijas Draudziņas vidusskolā pītie tīkli, gan biedrības “Free Riga” radošā centra “Viskaļi” tīklu pīšanas darbnīcā tapušie. Aktīvi pinēji ir arī Ķekavas atbalsta centrā.

Biedrības līdzdibinātājs Ingus Ostrovskis stāsta, ka tādi brīži, kad sakrīt dažādi apstākļi un lietas notiek gandrīz pašas no sevis, ir spilgts atgādinājums, ka biedrība ir uz pareizā ceļa.

Latvijā pītie tīkli Ukrainas aizstāvju rokās nonāks septembra vidū, bet tikmēr laiks kļūst aizvien vēsāks. Naktīs Harkivā gaisa temperatūra tikai nedaudz pārsniedz 0 grādus. Guļot ierakumos un teltīs, ļoti vajadzīgi siltie guļammaisi, termoveļa un vilnas zeķes.

Skaties pievienoto video un uzzini, kāda ir biedrības “TEV” puišu ikdiena, komplektējot palīdzības kravas Ukrainas aizstāvjiem, un kā noritēja maskēšanās tīklu pīšanas akcija.