Baltijas pārtikas izstādes "Riga Food 2022" preses konference

Preses konferencē organizatori informēja par izstādes piedāvājumu un programmu, pavāru un barbekjū konkursiem, jaunākajiem produktiem, Baltijas inovācijām pārtikas nozarē un ...

gallery icon
Sabiedrība
2022. gada 29. augusts, 17:44

FOTO: galvaspilsēta gatavojas gardajai "Riga Food 2022" izstādei

Jauns.lv / LETA

Šodien restorānā "Grill Bar Gastronome" delikatešu centrā "mc2", Krasta ielā 68a notika Baltijas pārtikas izstādes "Riga Food 2022" preses konference. Preses konferencē organizatori informēja par izstādes piedāvājumu un programmu, pavāru un barbekjū konkursiem, jaunākajiem produktiem, Baltijas inovācijām pārtikas nozarē un citām aktualitātēm.

Preses konferencē piedalījās Agroresursu un ekonomikas institūta Izstāžu daļas vadītāja Daina Saktiņa, Latvijas Tehnoloģiskā centra direktors Ints Vīksna, "Pavāru kluba" valdes priekšsēdētāja, pavāru konkursu rīkotāja Svetlana Riškova, "Reaton" Pārtikas departamenta mārketinga daļas vadītāja Baltijā Vija Tirzmale, kā arī izstādes "Riga Food" projekta vadītājs Rolands Nežborts.

Preses konferences laikā bija iespēja iepazīt Latvijas Maiznieku biedrības biedru jaunākos produktus un satikt maizes konkursa "Ēdiens kā zāles" žūrijas priekšsēdētāju - uztura speciālisti Zani Timpari.

Izstāde starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā no 8.septembra līdz 10.septembrim piedāvās starptautisku un pašmāju uzņēmumu un organizāciju ekspozīcijas, meistaru un pārtikas produktu konkursus, jaunumu prezentācijas, izglītojošus seminārus, šovus, meistarklases un degustācijas.

"Riga Food 2022" piedalīsies vairāk nekā 400 uzņēmumu no vismaz 25 valstīm. Izstādē varēs apmeklē 11 valstu - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ungārijas, Ukrainas, Itālijas, Spānijas, Uzbekistānas, Gruzijas, Kanādas, Moldovas - nacionālos kopstendus.

Lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru un pavārzelli, 9.septembrī notiks konkursi "Latvijas gada pavārs 2022" un "Latvijas gada pavārzellis 2022", kur jaunie talanti cīnīsies par "Reaton Zelta pavārnīcu" un "Reaton Koka pavārnīcu".

Savukārt 10.septembrī norisināsies Baltijas profesionālo skolu komandu konkurss "Zero Waste Challange".

Visas trīs izstādes dienas Ķīpsalā darbosies Grila parks - būs grilēšanas un barbekjū paraugdemonstrējumi un konkursi.