foto: LETA
Policija pārbaudīs iespējamu kāda Turcijas laikraksta viltošanu ar ziņu par bijušā iekšlietu ministra Ģirģena it kā noslēgtu vienošanos par matu transplantāciju
Partijas "Republika" valdes priekšsēdētājs Sandis Ģirģens dodas iesniegt partijas deputātu kandidātu sarakstu un priekšvēlēšanu programmu 14. Saeimas vēlēšanām Centrālajā vēlēšanu komisijā.
112
2022. gada 25. augusts, 07:57

Policija pārbaudīs iespējamu kāda Turcijas laikraksta viltošanu ar ziņu par bijušā iekšlietu ministra Ģirģena it kā noslēgtu vienošanos par matu transplantāciju

Jauns.lv/LETA

Valsts policija (VP) pārbaudīs iespējamu nepatiesu ziņu izplatīšanu internetā par bijušo iekšlietu ministru Sandi Ģriģenu (R), liecina politiķa publicētā informācija "Facebook" kontā.

Politiķis norādījis, ka cits opozīcijas politiķis kopā ar paša organizēto grupu esot veicis Turcijas avīzes "primitīvu viltošanu", izplatot nepatiesu un apmelojošu informāciju par Ģirģenu.

Internetā izplatītajos attēlos redzams, ka kāda Turcijas laikraksta pirmajā lapā ietverta Ģirģena bilde ar nelielu parakstu par it kā noslēgtu vienošanos par matu transplantāciju ar kādu spa centru Turcijā.

Ģirģens esot atradis izdevuma oriģinālu un apgalvo, ka šādas publikācijas laikraksta oriģinālā nav.

Bijušais iekšlietu ministrs pauž, ka atbildē uz viņa iesniegumu VP Kriminālpolicijas pārvaldes Kibernoziegumu apkarošanas pārvalde informējusi, ka par šo gadījumu sākusi resorisko pārbaudi.

Ģirģens arī pieteicis kaitējuma summu 50 000 eiro, kuru "noziedznieku notiesāšanas un piedziņas gadījumā" viņš sola novirzīt bērnu namiem.

Gan Ģirģens, gan šajā nodarījumā vainotais otrs opozīcijas politiķis startē 14. Saeimas vēlēšanās.

Vēlēšanas paredzētas oktobra pirmajā dienā, sestdienā.