foto: no Janas Zlotņikovas personīgā arhīva
Par ģimenes mīluli kļuvis balodis Čīča
Balodis Čīča ir labi iekārtojies.
Sabiedrība
2022. gada 18. augusts, 15:02

Par ģimenes mīluli kļuvis balodis Čīča

Kas Jauns Avīze

Rojas novada Rudē balodim Čīčam nesen nosvinēta 20. dzimšanas diena – reizē ar saimnieku mazmeitas Marijas vārda dienu. Putnu atrada savainotu, un viņš kļuvis par Kreicbergu ģimenes locekli.    

Saimniece Milda Kreicberga sarunā ar "Kas Jauns Avīzi" atklāj, ka putnu atraduši dārzā guļam zālītē garāžas priekšā. “Parasti jau baloži aizlido prom, bet šis vienkārši tupēja uz zemes – kad gājām klāt, pamuka vien maliņā. Sākām vērot, ka viņš nespēj palidot. Noķērām un ieraudzījām, ka spārniņš ir ievainots, iespējams, kāds nodarījis pāri,” notikumus pirms divdesmit gadiem atceras Mildas kundze.

Nosprieduši, ka ievainotu putnu nevar palaist brīvā dabā, ievietojuši kastē ar tīklu priekšā, devuši graudus, mēģinājuši arī maizīti. “Tad tuvojās rudens, un spriedām, ka putniņam laukā būs auksti. Ienesām virtuvē, nolikām uz plīts malas, viņš mūs vēroja, uzēda, padzērās. Mums pieder pusotrstāva privātmāja, kur lejā atrodas viesistaba, virtuve, bet augšā guļamistaba. Devāmies ar vīru pie miera. Un ko domājat? Putniņš nolēca no plīts un tip, tip pa kāpnēm augšā mums pakaļ uz guļamistabu. Tur atrodas līdzās divas gultas, bet aizmugurē plauktiņš. Balodis ieņēma savu vietu plauktā, mēs tur novietojām spilvenu un izklājām avīzes,” stāsta Milda.

Kā turpmāk klājies jaunajam ģimenes loceklim, kas viņam garšo, kā ticis pie sava vārda un kā pamanījies kļūt par trīs bērnu tēvu, lasiet jaunajā “Kas Jauns Avīzē”.

 

Tēmas