foto: LETA
"Delna" un KNAB rīkos deputātu kandidātu iepazīšanas darbnīcu
"Sabiedrîbas par atklâtîbu "Delna"" direktore Inese Tauriņa.
Sabiedrība
2022. gada 13. augusts, 10:03

"Delna" un KNAB rīkos deputātu kandidātu iepazīšanas darbnīcu

Jauns.lv

"Sabiedrība par atklātību Delna" sadarbībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) aicina interesentus piedalīties praktiskā tiešsaistes darbnīcā, lai, izmantojot publiski pieejamo informāciju un datus, apkopotu informāciju par daļu no 14. Saeimas deputātu kandidātiem no visiem 19 sarakstiem, informēja "Delnas" direktore Inese Tauriņa.

Praktiskā darbnīca norisināsies tiešsaistē 25. augustā, no plkst.9 līdz 15.

Darbnīcā "Delnas" un KNAB eksperti sniegs ieteikumus par to, uz kādiem jautājumiem meklēt atbildes un ko noskaidrot, lai iepazītu deputāta amata kandidātus. Tāpat pārstāvji pastāstīs, kurus publiski pieejamos un uzticamos informācijas avotus izmantot kandidātu iepazīšanai.

Darbnīcas dalībnieki grupās veidos deputātu kandidātu profilus, kuri vēlāk tiks publicēti vietnē "deputatiuzdelnas.lv", lai ikviens vēlētājs var padziļināti iepazīties ar daļu no kandidātiem un informēti piedalīties vēlēšanās.

"Iedzīvotāju piedalīšanās vēlēšanās ar katru reizi krītas, līdz ar to aizvien mazāk cilvēku intereses tiek pārstāvētas Saeimā. Turklāt nepilni 20% vēlētāju norāda, ka vēlēšanās nepiedalās, jo nezina, par ko balsot, bet 12% neredz jēgu dalībai vēlēšanās. Tādēļ Delna organizē šo darbnīcu, lai vēlētāji var iepazīt daļu deputātu kandidātu un arī paši pēc "Delnas" izstrādātiem principiem varētu noskaidrot informāciju par jebkuru citu kandidātu," skaidroja Tauriņa.

"Pilsoniskā līdzdalība izpaužas dažādos veidos, un viens no tiem ir savas balss atdošana Saeimas vēlēšanās par labu kādai partijai vai partiju apvienībai. Lai pilnvērtīgi izmantotu pilsoniskās līdzdalības iespējas, vēlēšanās jāpieņem izsvērts lēmums. Aicinu aktīvos iedzīvotājus piedalīties praktiskajā darbnīcā, apkopot informāciju par 14. Saeimas vēlēšanu deputātu kandidātiem un palīdzēt līdzpilsoņiem izdarīt izsvērtu, faktos balstītu izvēli," norādīja KNAB priekšnieks Jēkabs Straume.

Pasākums notiek projekta "Veido atbildīgu Saeimu - iepazīsti pirms balso!" ietvaros, ko līdzfinansē Atklātības fonds.