foto: LETA
Par bērnu sērijveida aplaupīšanu Ķengaragā policija aizturējusi jauniešu grupu
Valsts policijas automašīna.
112
2022. gada 12. augusts, 11:00

Par bērnu sērijveida aplaupīšanu Ķengaragā policija aizturējusi jauniešu grupu

Jauns.lv/LETA

Valsts policija (VP) par bērnu sērijveida aplaupīšanu Ķengaragā aizturējusi jauniešu grupu, informēja VP.

Maijā Ķengaraga iecirknī tika saņemti vairāk nekā pieci iesniegumi par zādzībām un bērnu aplaupīšanu, ko izdarīja nepilngadīgu personu grupa, kas pārsvarā uzdarbojās skolu sporta laukumos Ķengaraga mikrorajonā. Iespējamie uzbrucēji nākuši klāt pie bērniem, kas jaunāki par viņiem, un, piedraudot ar vardarbību, pieprasījuši atdot telefonu vai citas vērtīgas mantas.

Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti sāka notikušā izmeklēšanu un operatīvo meklēšanas pasākumu laikā jauniešu grupu identificēja. Jūlija vidū likumsargi aizturēja vienu no grupas dalībniekiem un tiesai personai kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Laikā no 2.augusta līdz 10.augustam veikto izmeklēšanas darbību rezultātā policisti aizturēja pārējos četrus grupas dalībniekus, kuri ir vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Trīs no viņiem ir nepilngadīgi.

Grupas dalībnieki tika atzīti par aizdomās turētajiem huligānismā ar miesas bojājumu nodarīšanu, kas notika Maskavas ielā pie kāda pārtikas veikala, piekaujot uz ielas garāmgājēju bez jebkāda iemesla. Tāpat grupas dalībnieki tika atzīti par aizdomās turētājiem par zādzību un laupīšanu izdarīšanu, kā arī par zagto mantu realizāciju lombardos un fiziskām personām.

Viens 15 gadus vecs grupas dalībnieks tika atzīts arī par aizdomās turēto arī agrāk sāktajā kriminālprocesā par tīša vidēja smaguma miesas bojājuma nodarīšanu 18 gadus vecam cietušajam, kuram sitienu pa seju rezultātā konstatēti vairāki lūzumi žokļa rajonā.

Visām augustā aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis - policijas uzraudzība.

Policijas darbinieki ir atguvuši daļu no nolaupītajām mantām.